Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 17.08.2011.
16:55
Vestionline A

Unmik priznaje kosovski pečat, Srbi traže poništenje sporazuma

UNMIK priznaje carinske pečate Kosova, piše danas prištinski list "Kosova sot". Predstavnici opština na severu Kosmeta i funkcioneri Demokratske stranke Srbije zatražili su danas da se poništi sporazumVlade Srbije i Kfora, dvanaesti dan od kako je taj sporazum postignut, javlja danas KiM radio.

Kosovski carinski pečat je neutralan, tvrdi portparol Unmika 

"Korišćenje takvih pečata je u punoj saglasnosti sa neutralnom politikom i potvrđeno je u izveštaju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Savetu bezbednosti UN", izjavio je za prištinski list portparol Unmika Olivije Salgado.

On je dodao da bi kosovske carinske pečate trebalo priznati i da bi svi trebalo da poštuju sporazume CEFTA. Salgado je izrazio nadu da će to pitanje biti rešeno tokom sledeće runde pregovora.

Predsednik pokrajinskog odbora DSS Nenad Kojić izjavio je za KiM radio da sporazum koji su postigli predstavnici Vlade Srbije i Kfor dovodi do ekonomske blokade Srba sa severa, jer se ne poštuju njegove odredbe o dozvoljenom prometu robe do 3,5 tone.

"Na prelazima Brnjak i Jarinje stoje natpisi da je zabranjen svaki promet komercijalne robe, tako da je ovim Srbija sama ugrozila CEFTA sporazum", rekao je Kojić.

Kfor ne propušta robu iz centralne  Srbije
On je ponovio da Srbi sa severa Kosova traže da se stanje vrati na ono od pre 25. jula i da roba koja se isporučuje na Kosovo bude sa PDV-om, a ako je roba iz inostranstva da se carini u Republici Srbiji, a ne na Kosovu i Metohiji.


"Na taj način bi se cena robe izjednačila sa cenama u ostalim gradovima Srbije i istovremeno bi se izbegle priče o korupciji", rekao je Kojić.


Traži se takođe i da Srbija uskrati gostoprimstvo Euleksu, kao i da se na Kosovu ponovo aktiviraju predstavnici Unmika. Pregovori bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da se vode u skladu sa Rezolucijom 1244 UN, a ne pod okriljem EU.


Svi ovi zahtevi biće danas izneti na konferenciji za novinare na kojoj će, pored Kojića, učestvovati i predsednici opština Zvečan i Zubin Potok, Dragiša Milović i Slaviša Ristić, navodi KiM radio.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.08.2011. 17:19
Sada sledi da se zabrani rad DSS jer ometa naš put u EU, a na pobunjene Srbe da se pošalje onih 5000 oklopnih policajaca od prošlogodišnjeg obračuna sa srpskom decom na "paradi ponosa". Ne može drugačije jer ima i onih koji prete da će sve da vrate sa kamatom posle 12 oktobra kada pukne šarena laža.
Sreda 17.08.2011. 17:17
Kasno DSS na Kosovo stiže... Vlast je sporazumom sa KFOR-om jasno stavila do znanja da priznaje američku hegemoniju na Kosovu i Metohiji, da se odriče Kosova i Srba na Kosovu i da su spremni da budu sluge velikih globalističkih sila. To se kod nas u Republici Srpskoj zove IZDAJA!
Sreda 17.08.2011. 20:50
Normalno da dogovor ne valja. Potrebno je da se nekako doceka taj septembar i onda ce nam nasa vlada zavaliti samarcinu. A mi cemo se kao svi iznenaditi. Sve je ovo vec vidjeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online