Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Nedelja 14.08.2011.
15:46
RTS A

"Ukidanje upravnih odbora čista demagogija"

Ivica Dačić ocenio da je ideja o ukidanju upravnih odbora u javnim preduzećima čista demagogija. Lider SPS-a ističe da su javna preduzeća državna svojina, a da su se socijalisti sa DS dogovorili da najvažniji resursi treba da ostanu u državnom vlasništvu.

Lucidne ideje u lucidnim trenucima koalicionih partnera: Ivica Dačić 

"Ukidanje upravnih odbora je predlog koji je apsolutno demagoški, koji je na pragu priče o traganju za ostacima Draže Mihajlovića kao najvažnije državne teme svakog dana", naveo je Dačić.

On kaže da se o takvim idejama informiše iz medija, pošto ga niko od koalicionih partnera nije obavestio o njima.

"Znam da je vreme izbora, ali molim koalicione partnere da se usredsrede i da rade svoj posao, a ne samo da izbacuju neke ideje oko kojih ne postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji. Jedino ukoliko žele neku drugu koaliciju, a to je moguće", rekao je Dačić novinarima u Makišu, gde je učestvovao na Trećoj "Beogradskoj regati".

On je istakao da je osnovni red da stranka koja iznosi takve ideje najpre o tome obavesti svoje koalicione partnere. "Šta me briga čiji je predlog. Ja nisam predstavnik URS-a, već vladajuće koalicije. Valjda je osnovni red da nas upoznaju sa svojim zaključcima do kojih očigledno dolaze u lucidnim trenucima", naveo je lider socijalista.

"Ja se pitam kako je moguće da u novinama čitam o tim lucidnim idejama vezano za upravne odbore kao načinu rešavanja depolitizacije. Zar neko veruje da je nešto depolitizovano u Srbiji svih ovih 20 godina? Ako veruje, evo pružam mu ruku", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, SPS nema ništa protiv depolitizacije javnih preduzeća, ali smatra da je to pitanje odvojena ideja od ukidanja upravnih odbora. On je kazao da su javna preduzeća državna svojina, a da su se socijalisti sa DS dogovorili da najvažniji državni resursi treba da ostanu u državnoj svojini.

Pojedini mediji preneli su ranije da će URS uskoro i zvanično predložiti ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 20:01
ovaj je na losem lepku.
Nedelja 14.08.2011. 23:03
upravni odbori i bordovi direktora su radnike zavili u crno zato ih ne treba ukinuti nego zapaliti.
Nedelja 14.08.2011. 16:00
Dačić ne može da shvati da je svojom izdajničkom trgovinom izgubio biračko telo koje je palio na ono " nisu srpski generali zločinci za Hag nego heroji" i sa onom čuvenom " Kosmet ćemo braniti i oružjem ako treba". Jednostavno Boki ga je upotrebio kao toalet papir, sad će da ga baci u šolju i povuče vodu. Onda će Veljović dobiti nalog da ispita ko je iz službe javio Ivici da pobegne iz stana kada se za koferče hapsilo. Pošto je dobio poziv na mobilni nije problem da se to utvrdi, ili možda već i jeste. Zbogom Ivice uskoro će Marica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online