Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 14.08.2011.
13:50
Beta A

"Jedinstvo građana jače od strančarenja"

Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović, ocenio je da među Srbima na severu Kosova ima strančarenja i pokušaja iskorišćavanja situacije u stranačke svrhe, ali da je jače jedinstvo da se istraje i ostane na svome.

Šef tima za dijalog sa Prištinom: Borko Stefanović
 

"Ono što je sigurno, strančarenje ne narušava jedinstvo građana. Građani su jedinstveni sa svojom državom koja stoji iza njih", rekao je Stefanović sinoć u emisiji jagodinske televizije "Palma plus". On je istakao da će se "pažljivo pratiti da li neko narušava sporazum, a barikade su opcija da se mirno brani interes".

Stefanović je ponovio da se 5.septembra u Briselu neće razgovarati o statusu, ni o prelazima, a "razgovaraće se o carinskom pečatu".

Komentarišući izjavu Pitera Fejta, da "Vlada u Prištini ima pravo da preuzme kontrolu na celoj teritoriji Kosova", Stefanović je rekao da se od "Fejta ništa drugo i ne očekuje".

"Fejt je čovek vrlo nejasnog mandata i vrlo nejasne funkcije, s obzirom da predstavlja nevladinu organizaciju koja se zove Međunarodna civilna kancelarija, a koja je zadužena da pomaže nezavisnost Kosova", objasnio je Stefanović.

Na Fejta se može gledati kao na čoveka koji je davalac nekih usluga vladi Hašima Tačija, a to su ljudi koji su smatrali da 25.jula imaju pravo i da treba nasilno da preuzmu prelaze, čime su u veliku opasnost doveli ne samo građane srpske nacionalnosti, već i policiju i pripadnike ROSE, od kojih je jedan, nažalost, i poginuo, istakao je Stefanović.

On je dodao da "Priština veoma dobro zna da je dijalog sa Beogradom neophodan da bi se rešili nesporazumi i dileme".

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 15:12
Stefanoviću treba objasniti da se on ne obraća idiotima nego pismenim ljudima. Svako je pismen toliko da pročita da su sastanci sa Kuperom i Tahiri počeli na bazi rezolucije EU o Kosmetu od 19 januara. Tamo lepo piše tačka 5 - razgovora o statusu NEMA i tačka 7 - Srbija MORA da rasformira svoje paralelne organe. Ne samo carinski pečat nego sva dokumenta i službeni pečat države Kosovo su oni prihvatili čim su prihvatili razgovore čiji kraj lepo piše u rezoluciji.Ovo sada samo muljaju da ne bude da su olako prepustili Kosmet. Za žute glodare je vojska pod Miloševićem bili vojska cara Lazara, zato su ga izručili u Hag na Vidovdan kao što bi i cara Lazara da su se oni 1389 pitali.
Nedelja 14.08.2011. 17:05
Боркова политичка "генијалност" спаја два народа на Косову као мост две стране на Ади и зато бих да се зове "борков мост",јер не могу да верујем да овако упорно блебеће глупости,а у тој фамозној резолуцији од 19. јануара под тачком 5 пише то што пише.Цена тог моста је превара,оно што борко ради још већа превара,превара + превара = борков мост.
Nedelja 14.08.2011. 20:57
Ako neko hoce jedinstvo gradjana, tada bi gradjane i trebao da pita za misljenje, a ne da o njima odlucuje u Tadicevom kabinetu, onako, uz kaficu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online