Nedelja 14.08.2011.
13:50
Beta

"Jedinstvo građana jače od strančarenja"

Šef tima za dijalog sa Prištinom: Borko Stefanović
 

"Ono što je sigurno, strančarenje ne narušava jedinstvo građana. Građani su jedinstveni sa svojom državom koja stoji iza njih", rekao je Stefanović sinoć u emisiji jagodinske televizije "Palma plus". On je istakao da će se "pažljivo pratiti da li neko narušava sporazum, a barikade su opcija da se mirno brani interes".

Stefanović je ponovio da se 5.septembra u Briselu neće razgovarati o statusu, ni o prelazima, a "razgovaraće se o carinskom pečatu".

Komentarišući izjavu Pitera Fejta, da "Vlada u Prištini ima pravo da preuzme kontrolu na celoj teritoriji Kosova", Stefanović je rekao da se od "Fejta ništa drugo i ne očekuje".

"Fejt je čovek vrlo nejasnog mandata i vrlo nejasne funkcije, s obzirom da predstavlja nevladinu organizaciju koja se zove Međunarodna civilna kancelarija, a koja je zadužena da pomaže nezavisnost Kosova", objasnio je Stefanović.

Na Fejta se može gledati kao na čoveka koji je davalac nekih usluga vladi Hašima Tačija, a to su ljudi koji su smatrali da 25.jula imaju pravo i da treba nasilno da preuzmu prelaze, čime su u veliku opasnost doveli ne samo građane srpske nacionalnosti, već i policiju i pripadnike ROSE, od kojih je jedan, nažalost, i poginuo, istakao je Stefanović.

On je dodao da "Priština veoma dobro zna da je dijalog sa Beogradom neophodan da bi se rešili nesporazumi i dileme".

2024 © - Vesti online