Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 10.08.2011.
18:12
Vestionline A

SNS: Kfor sprovodi Tačijev embargo

Srpska napredna stranka smatra da je privremeni sporazum Vlade Srbije i Kfora o rešavanju krize na severu Kosova neprihvatljiv. SNS tvrdi da su sporazumom ispunjeni svi zahtevi prištinskih institucija u pokrajini i omogućeno da Kfor sporovodi embrago na srpsku robu.

To je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao funkcioner naprednjaka i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, iznoseći i stav da Vlada Srbije i Skupština moraju o tom sporazumu da raspravljaju.

Prema njegovim rečima, neko je pokušao da odbornicima četiri opštine na severu Kosova "uvali vruć krompir", odnosno da se oni izjasne o sporazumu.

Sporazum je loš, to je rekao i Tadić: Krstimir Pantić

"Predsednici opština i narod ne mogu da nose odgovornost za prihvatanje sporazuma", kaže on i tvrdi da bi tu odgvornost treblo da preuzmu državni organi i vlada.

Pantić je rekao i da je na sastanku sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem pre nekoliko dana iznet stav svih predsednika opština sa severa Kosova da sporazum nije prihvatljiv.

On kaže i da se i predsednik Republike sa tim složio, ali i da im je rekao da je to trenutno jedino moguće rešenje.

Stranačkoj konferenciji prisustvovao je i predsednik okružnog odbora SNS Kosovskomitrovačkog okruga Bojan Jakovljević, koji tvrdi da se u sporazumu Kfora i Vlade Srbije uopšte ne spominje spornih tri i po tone robe, odnosno nesmetan prolaz vozila te nosivosti preko administrativne linije.

Prema njegovim rečima, radi se o humanitarnoj pomoći koja će moći da bude transportovana samo odlukom odgovarajućeg ogana međunarodne zajednice.

On takođe tvrdi da su na administrativnom prelazu Jarinje jutros istaknute table koje zabranjuju prolaz komercijalne robe.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.08.2011. 18:32
Не преостаје ништа друго него да се наши Срби доле самоорганизују. Од власти су добили ИЗДАЈУ тако да се ту више ништа не може наћи. Споразум који је држава потписала је велеиздаја и било би добро ако имају ону ствар да то свима нама пред скупштином и тв екранима и кажу. Доста је замазивања очију како је споразум у интересу Срба.
Sreda 10.08.2011. 18:42
Каже Тадић да нам је Европа пријатељ, каже да су нам и Амери френдови. Каже, нема ништа напред сем Европе, ако не љубимо КФОР и остале чека нас хаос и мрак. Све то смо доживели, још само да се и Србија освести, примети да је група умоболних на власти, примети да Европа нестаје полако као диносаурус, примети да сем ове земље немамо другу и биће све у реду.
Sreda 10.08.2011. 18:41
Sta ima puno da se prica o nasoj vladi pa jer premijer Srbije Mirko Cvetkovic za vreme krize na Kosovu otisao na odmor kao da se nista ne desava,to sve govori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online