Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 10.08.2011.
10:37
Politika A

''Jedinstvo se srušilo za jedan dan''

Jedinstvo koje smo imali poslednjih 15 dana i koje je potvrđivano iz dana u dan, urušilo se za jedan dan, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i dodao da je bio protiv inicijative da se Skupština opština sa severa Kosova izjašnjava o uklanjanju barikada, jer ona nije ni donela odluku o njihovom postavljanju.

Bogdanović je u intervjuu za ''Politiku'' rekao da ni njemu nije jasno kako je došlo do razmimoilaženja oko postignutog sporazuma i uklanjanja barikada, ali je dodao da, prema glasinama koje kruže na Kosovu, predstavnici nekih političkih partija kažu da su dobili nalog iz Beograda.

Nadam se da če preovladati razum: Goran Bogdanović


"Ali, ja ne mogu to da potvrdim. Ipak, očigledno je da se i ovako teška situacija koristi u političke svrhe", rekao je Bogdanović.


Upitan da li misli na Demokratsku stranku Srbije (DSS), on je rekao da ne bi da imenuje stranke, jer nema potvrdu za to.


"Ali sam rekao – neke stranke. Jedinstvo koje smo imali poslednjih 15 dana,i koje

Počelo sklanjanje barikada

 

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, barikada kod Leposavića je sklonjena, ali ona kod Rudara ostaje do daljnjeg.

je potvrđivano iz dana u dan,urušilo se za jedan dan. Ipak verujem u narod i čelnike opština da će razum prevladati", istakao je Bogdanović.


Povodom izjave predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića da o sporazumu sa Kforom treba da se izjašnjavaju poslanici Skupštine Srbije, a ne lokalni odbornici, Bogdanović je rekao da to nije logično, jer Skupština onda treba da odlučuje o sporazumu koji će trajati mesec dana.


"Dok se sazove skupština, taj sporazum bi trajao još 20 ili 10 dana. Po meni je to neodgovorno. To je bežanje od odgovornosti. Nismo mi ni za to da se odbornici izjašnjavaju o tome", naglasio je Bogdanović.


Ako je država Srbija postigla sporazum sa međunarodnom zajednicom, ako se mi kunemo u Srbiju, ako je Srbija dala garancije da će stajati iza kosovskih Srba, mislim da rukovodstvo treba da sprovede taj dogovor, dodao je on.


Bogdanović je rekao i da je barikadu u Rudaru iz tehničkih razloga nemoguće ukloniti do 20. avgusta.


"Tamo je krš, mnogo mehanizacije, to je bila jaka barikada,sa silnim otporom. I za to postoji razumevanje međunarodne zajednice i Kfora", rekao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.08.2011. 10:51
Gde ti upetljas prste sve se samo od sebe raspada.Ti .............................m!!!!
Sreda 10.08.2011. 11:00
Vi ste krivi za to g.Bogdanovicu.Narodno jedinstvo jer narusila demokratska stranka!!
Sreda 10.08.2011. 10:58
Sada Bogdanović navija da bude zatezanja kao eto borili smo se ali sila Boga ne moli. Nije tačno, nisu se borili nego su prihvatili rezoluciju EU od 19 januara, a onaj narod dole se na kraju očajnički bori i noktima i zubima sam kako zna i ume. Nije barikada nikakav tehnički problem za mehanizaciju nego je simbol poslednjeg otpora izdanog naroda. To čak i neprijatelj ceni i poštuje jer kraj se zna, tačka 7 rezolucije - Srbija MORA da rasformira svoje paralelne organe. Čim ode Merkelova, prolazi i godišnji odmor pa lepo postrojite gardu stavite crveni tepih na stepenice pa dignuta čela uđite u Skupštinu Srbije, sve sam Obilić i Kosovka devojka, njih 250 na broju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online