Sreda 10.08.2011.
10:37
Politika

''Jedinstvo se srušilo za jedan dan''

Bogdanović je u intervjuu za ''Politiku'' rekao da ni njemu nije jasno kako je došlo do razmimoilaženja oko postignutog sporazuma i uklanjanja barikada, ali je dodao da, prema glasinama koje kruže na Kosovu, predstavnici nekih političkih partija kažu da su dobili nalog iz Beograda.

Nadam se da če preovladati razum: Goran Bogdanović


"Ali, ja ne mogu to da potvrdim. Ipak, očigledno je da se i ovako teška situacija koristi u političke svrhe", rekao je Bogdanović.


Upitan da li misli na Demokratsku stranku Srbije (DSS), on je rekao da ne bi da imenuje stranke, jer nema potvrdu za to.


"Ali sam rekao – neke stranke. Jedinstvo koje smo imali poslednjih 15 dana,i koje

Počelo sklanjanje barikada

 

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, barikada kod Leposavića je sklonjena, ali ona kod Rudara ostaje do daljnjeg.

je potvrđivano iz dana u dan,urušilo se za jedan dan. Ipak verujem u narod i čelnike opština da će razum prevladati", istakao je Bogdanović.


Povodom izjave predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića da o sporazumu sa Kforom treba da se izjašnjavaju poslanici Skupštine Srbije, a ne lokalni odbornici, Bogdanović je rekao da to nije logično, jer Skupština onda treba da odlučuje o sporazumu koji će trajati mesec dana.


"Dok se sazove skupština, taj sporazum bi trajao još 20 ili 10 dana. Po meni je to neodgovorno. To je bežanje od odgovornosti. Nismo mi ni za to da se odbornici izjašnjavaju o tome", naglasio je Bogdanović.


Ako je država Srbija postigla sporazum sa međunarodnom zajednicom, ako se mi kunemo u Srbiju, ako je Srbija dala garancije da će stajati iza kosovskih Srba, mislim da rukovodstvo treba da sprovede taj dogovor, dodao je on.


Bogdanović je rekao i da je barikadu u Rudaru iz tehničkih razloga nemoguće ukloniti do 20. avgusta.


"Tamo je krš, mnogo mehanizacije, to je bila jaka barikada,sa silnim otporom. I za to postoji razumevanje međunarodne zajednice i Kfora", rekao je Bogdanović.

2024 © - Vesti online