Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 09.08.2011.
08:14
Beta A

Angela Merkel 22. avgusta u Srbiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovaće 22. avgusta u prvu zvaničnu posetu Srbiji, piše “Blic“.

Nemačka kancelarka krajem meseca stiže u Beograd

Merkelova će, kako je naveo “Blic“, razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima.

Glavne teme razgovora, prema saznanjima “Blica“, biće kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i stanje na Kosmetu.

Merkelova će sa funkcionerima Srbije razgovarati i o ekonomskoj situaciji u Evropi i njenom uticaju na Srbiju i ulaganju nemačkih firmi u srpsku privredu, preneo je “Blic“.
 

Poseta nemačke kancelarke Beogradu može se gledati i u svetlu pojačanih diplomatskih aktivnosti Berlina na Balkanu, budući da šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele ove nedelje kreće na turneju po regionu u okviru koje će posetiti Kosmet, ali i Hrvatsku i Crnu Goru.

Ministar Vestervele je protekle nedelje u zajedničkom autorskom tekstu sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, objavljenom u listu Frankfurter algemajne cajtung, poručio Beogradu i Prištini da će ugroziti svoje šanse za pristupanje Evropskoj uniji i propustiti "istorijsku priliku" ako ne otklone međusobne etničke tenzije duž administrativne linije.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 09:19
Mi nismo neka sila, ali iz poseta stranih delegacija amerike, francuske, rusije, evo i nemacke u zadnjih godinu, dve mozete zakljuciti da dolaze zbog neceg jako bitnog. Ali nam niko nista ne poklanja vec prodaju ili uzimaju, rekao bi da se radi o nasoj vojnoj neutralnosti. Pritiskaju nas i hoce da se odluimo na koju cemo stranu...
Utorak 09.08.2011. 08:50
A hoće li joj prezentovat zastavnika Škartemiusa Kradosavljevića, ako je se vrn'o iz posete Velikom Manituu?
Utorak 09.08.2011. 10:48
Sada će Merkelova samo da nas podseti da smo rezolucijom EU od 19 januara svesno ušli u "razgovore" koji se vode u Briselu od 8 marta.Njoj će morati neko da objasni zašto smo prihvatili razgovore a nismo rasformirali paralelne organe kako lepo piše u tački 7. Ništa više nju ne interesuje jer je ona jasno i glasno izjavila da - ulaskom Hrvatske u EU, obnavlja se istorijska granica između zone Evrope i zone Otomanske Imperije na jedan duži period. Drugim rečima kada se Kosmet reši, Srbiji ostaje Stambol a ne Brisel za planove u budućnosti. Još će Boki pevati i Zukorliću na Kalemegdanskoj terasi kako mu je krenulo onomad sa Josipovićem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online