Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
39
Ponedeljak 08.08.2011.
13:22
Alo! A

Nikolić: Referendum - EU ili Kosmet

Ako Srbiji bude nametnut izbor između Kosmeta i Evropske unije, o tome bi trebalo da se izjasne građani na referendumu, kaže lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

Građani neka odluče: Tomislav Nikolić

Lider najjače opozicione partije u Srbije je u intervjuu za list “Alo“, dilemu EU ili Kosmet slikovito uporedio s izborom roditelja između dva deteta.


“To pitanje ne treba da zavisi ni od čijeg odgovora, već da se rešava u Srbiji, prvo u Skupštini, a potom na referendumu. Nikada još zvanično nisam čuo da EU postavlja uslov da se Srbija odrekne dela svoje teritorije da bi postala njen član, ali ako se to desi, mislim da bez referenduma o tom pitanju Srbija ne bi mogla da ide dalje“, ocenjuje Nikolić.


Predsednik SNS-a dodaje da bi kao čovek čija bi stranka sutra mogla da pobedi na izborima, morao da prihvati ukoliko bi se građani opredelili za EU, a ne za Kosmet, i obrnuto.


“Svi drugi u Srbiji su izbegavali da govore o toj temi, ali sam ja naterao Tadića, istina u malo uvijenoj formi, ali da ipak kaže ono zbog čega me je brukao nekad po EU. To je da bi u slučaju da Srbiji bude postavljen uslov da se odrekne Kosova da bi postala njen član njegov odgovor bio ne“, podseća Nikolić.


On objašnjava i kako bi reagovao na aktuelnu krizu na administrativnim prelazima na severu Kosmeta, ako bi se našao na mestu Borisa Tadića.


“Ja zaista ne znam šta je uradio Boris Tadić i da li je barem jednu specijalnu jedinicu stavio u povišenu pripravnost. Da li je spreman da bude uz svoj narod i odbrani ustavni poredak po svaku cenu? Ako nije, mora da nam kaže“, poručuje Nikolić.


On dodaje i da nije zadovoljan oko toga ko pregovara u ime Srbije jer to, kako kaže, odaje dozu neozbiljnosti.


“Ja razumem da su takve pregovarače poslali kad se govorilo o poštanskim markama, a sad kad su barikade, glavnu reč treba da vodi velika državna politika, premijer i predsednik države“, smatra lider SNS-a.


Paljenjem Jarinja, Srbi na dobitku


Za razliku od predsednika Tadića i visokih zvaničnika Vlade Srbije, Nikolić ne smatra da je paljenje prelaza Jarinje bio loš potez.

Paljenje Jarinje - dobro za Srbe

“Čuo sam da je neko od pregovarača ljudima na severu rekao da ne smemo previše da zatežemo da ne bi ponovo bombardovali Beograd. To je zaista bezobrazno.

Osuditi ljude dole na Kosovu iz naših udobnih beogradskih stanova i vila je nemoralno. Tim ljudima ne možete da govorite da su vandali“, smatra Nikolić.


“Ja čak mislim da je Srbija nešto dobila kada je demoliran punkt na Jarinju. Tada je neko pokazao da neće baš sve dozvoliti. Ni Albanci nisu od toga dobili previše, a Kfor se nije previše junačio, već su se zamislili - ako goloruki narod može tako da se bori, šta bi tek bilo da je naoružan. Da nije bilo tih ljudi, da nisu solidarni, da nisu prvo ostali svih ovih 12 godina, mi danas ne bismo imali o čemu da razgovaramo i pregovaramo. Da se Srbi nisu suprotstavili, imali bismo reprizu ’Oluje’“, ocenjuje predsednik SNS-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.08.2011. 13:26
ne u zlocinacku pederskopedofilsku EU. ne u NATO teroristicku zlocinacku druzinu. referendum DA.
Ponedeljak 08.08.2011. 15:11
Овај је још перфиднији од свих досадашњих.Референдумом се врло лако може изгубити заувек Косово и Метохија.Тако нешто никада не може бити предметом некаквог унапред намештеног референдума.БРАЋО ЗА ОВОГА И ЊЕГОВЕ НЕМОЈТЕ ГЛАСАТИ ЈЕР МНОГО ЛИЧИ НА САДАШЊЕ ИЗДАЈНИКЕ!!!
Ponedeljak 08.08.2011. 18:46
Апсолутно! Ако власт сама не може дасе одлучи и да реши шта је добро за њене грађане, треба грађанима пружити прилику да покаже своју вољу. А овако способну владу под хитно мењати и решавати постојеће проблеме којих има у недоглед.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online