Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 04.08.2011.
21:50
Beta, Blic A

Mitrović: NUNS je mala vesela družina

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović saopštio je danas da Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) i Udruženju novinara Srbije (UNS) neće dozvoliti nikave cenzorske ambicije i istakao da, pre nego što protiv njih preduzme pravne mere, želi da ih upozori da se na najgrublji način mešaju u politiku jednog komercijalnog i nezavisnog medija, što se u civilizovanim i razvijenim medijima može okarakterisati kao pritisak.

Vlasnik Pinka: Željko Mitrović
 

NUNS i UNS su kritikovali Mitrovića zbog najave da će, pošto su hrvatske vlasti odlučile da prodaju njegove zaplenjenu jahtu, televizija Pink bojkotovati hrvatsku muziku i kinematografiju, a neće puštati ni reklame Hrvatske turističke organizacije.  Mitrović je u današnjem saopštenju naveo da će Hrvatska turnistička organizacija i ubuduće moći da se reklamira na Pinku, "ukoliko prihvati uslove koji su transparentni, ali svakodnevno promenljivi".


Vlasnik Pinka je dodao da će njegova televizija u rubrici "Šta Srbija jede i pije" koristiti usluge nezavisnih labaratorija kao i instituta za ocenu kvaliteta proizvoda, a cilj je da se svakodnevno ocenjivanje kvalitet hrvatskih i drugih proizvoda i upoređivanje sa domaćim proizvodima iz iste kategorije.


Mitrović je demantovao da je Pink do sada zataškavao neprijatnosti koje doživljavaju srpski, bosanski i crnogorski turisti na hrvatskom primorju.

Prenosimo u celosti pismo Željka Mitrovića:


"Moja izjava da to više nećemo zataškavati, znači da ćemo im ubuduće posvetiti posebnu paznju", naveo je Mitrović u saopštenju. "Uz svo uvažavanje vaše male, vesele družine, TV Pink i ja lično, nećemo dozvoliti nikakve cenzorske ambicije koje sprovodite kao grupa volontera. Pre nego što preduzmem pravne mere protiv vas, upozoravam vas da se na najgrublji način mešate u politiku jednog komercijalnog i nezavisnog medija, što se u civilizovanim i razvijenim medijima moze okarakterisati kao pritisak. Moram, takođe, da vas podsetim da je stepen popunjenosti naših reklamnih blokova stoprocentan, što znači da nismo u mogućnosti svakog dana da odgovorimo na sve zahteve naših klijenata.

U takvim okolnostima, kada su komercijalni sistemi u pitanju, rabatna politika, politika cena i cenovni koeficijenti koji su uspostavljeni po principu ponude i potražnje, su presudni elementi koji selektuju ko ispada iz reklamnih blokova.Ovo u prevodu znači da ce HRVATSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA moći da se reklamira samo ako prihvati uslove koji su transparentni, ali svakodnevno promenljivi.


Nadam se da NUNS neće imati ništa protiv što će TV Pink u stalnim rubrikama
pod nazivom 'Šta Srbija jede i pije?", a u cilju zaštite srpskih potrošača, koristiti usluge nezavisnih labaratorija kao i instituta za ocenu kvaliteta proizvoda. Cilj je svakodnevno ocenjivanje kvaliteta hrvatskih i drugih proizvoda i upoređivanje sa domacim i proizvodima iz EU u istim kategorijama.


Što se moje izjave tiče "da nećemo zataškavati incidente i neprijatnosti koje doživljavaju naši, bosanski i crnogorski turisti na hrvatskom primorju", ne znači da smo ih do sada zataškavali, već znači da ćemo im u budućnosti posvetiti posebnu pažnju.


I još jednom da vas podsetim, draga gospodo iz NUNS- a, naše odluke i naša
saopštenje se emituju na 15 naših programa širom planete i na pet nacionalnih
mreža u pet zemalja regiona. Ovakvih primedbi ima samo u Srbiji u kojoj
istorijski kao i uvek vlada jedinstvo i solidarnost."

Četvrtak 04.08.2011. 22:06
Povod mu nije najsjajniji trebao je ovo i pre, ali za ovo ga podrzavam! Kakav bre NUNS! Dosta bre Hrvaštine!
Četvrtak 04.08.2011. 22:05
Сви државни медији су под јаком контролом државних моћника који дозвољавају да се о њима само пишу и преносе "хвалоспеви" како би на тај начин одржали медијку манипулацију која годинама влада у Србији! Нама је, као држави, очајнички потребно да сазнамо и "другу страну приче", да имамо независно новинарство иако у великом броју случајева то значи и нарушавање безбедности и сигурности новинара! Заинтересовало ме је Митровићево узлагање да више не жели да "баца под тепих", без обзира шта га је натерало на то... Србија жели да чује истину, али смо спутавани и оштећени због појединаца којима би то угрозило њихове политичке каријере!
Četvrtak 04.08.2011. 22:53
Zeljka Mitrovica poznajem iz "prethodnog zivota" dakle pre nego shto se obogatio....uvek je bio ambiciozan, glup nikad....to shto je odluchio da krvatima i ustashkoj mafiji (koji maltretiraju Srbe po njihovom izboru i na nachin na koji oni odaberu) pokaze zube je naishlo na otpor kod proustashkih ds elemenata u Srbiji....iako Pink ne gledam,jer sam vishe "tamo"(preko) nego ovde dajem mu potpunu podrshku.....znam da je motiv njegova privatna svojina i mislim da je red da ustashama neko uzvrati na neki nachin pa makar bojkotom.....samo napred Zeljko.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online