Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 02.08.2011.
10:44
Srna, Vestionline A

Stefanović: Srbija čeka sagovornika

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je Srni da Srbija još čeka sagovornika s kojim bi nastavili razgovore o rešavanju krize na severu Kosova.

''Očekujemo sagovornika, to bi mogao biti komandant Kfora Erhard Biler ili neko drugi", kazao je Stefanović.

Borislav Stefanović

Stefanović je dodao da neće biti nastavljen sastanak sa posrednikom Evropske unije u razgovorima Beograda i Prištine Robertom Kuperom. Stefanović se juče sastao sa posrednikom EU, ali nijedan od njih nije hteo da daje izjave novinarima.

Prema najavama medija, Kuper bi trebalo tokom dana u Prištini da se sastane sa članovima Vlade samoproklamovane republike Kosova.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ranije je izjavio da se rešenje krize na severu Kosova, koje će biti prihvatljivo za obe strane, mora rešiti pregovorima.

Rajhel: Rešenje kroz dijalog

Nemački ambasador u Prištini Ernst Rajhel izjavio je danas da je Vlada Nemačke i dalje zabrinuta zbog situacije na severu Kosova i pozvao na nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Rajhel je u pisanoj izjavi naglasio da nemačka Vlada osuđuje svaku primenu nasilja, jer se do trajnog rešenja ne može doći nasiljem na ulicama, već samo kroz dijalog.

"Normalizacija situacije na severu, a posebno pitanje saobraćanja robe, mora da bude tema dijaloga", rekao je Rajhel i poručio da Nemačka aktivno i snažno podržava sva nastojanja visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i pozdravlja što je posrednik EU Robert Kuper doputovao u Beograd i Prištinu.


"Obe strane moraju što je moguće brže da se vrate za pregovarački sto u Briselu" navodi Rajhel u saopštenju dostavljenom KIM radiju.


On je istakao da se Nemačka intenzivno angažuje na Kosovu ne samo bilateralno, već i kroz Kfor i Euleks.


"Obe misije imaju poverenje i podršku Savezne Vlade Nemačke", zaključio je Rajhel.

Utorak 02.08.2011. 10:55
Пичко, шљем на главу, бајонет на пушку, и поведи народ у ослобођење наше земље!
Utorak 02.08.2011. 10:55
Србија зна шта чека док ви чекате саговорника. Србија чека да буде сатрта и уништена вашом брзином преговарања, вашом брзином крађе. Дај, не зајебавајте нас више.
Utorak 02.08.2011. 10:54
ej, bre pa ovi nas zajebavaju... Šipci digli borbenu gotovost a ovo šuntavilo čeka sagovornika??? Ma najbolje da nam kažu da je počeo sabor u Guči a narod na KiM nek se snađe... PLAČI VOLjENA ZEMLjO!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online