Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 02.08.2011.
12:07

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Tadićeve greške platiće Nikolić

Očekivalo se da će zbog situacije na severu Kosova rejting biti smanjen Demokratskoj stranci, a pao je Srpskoj naprednoj stranci. Najviše su profitirali radikali, a pored njih i Demokratska stranka Srbije. Narod je već razočaran u DS, tako da Kosovo i status kandidata za EU neće uticati na izborni rezultat - kaže u intervjuu za "Vesti" politički analitičar Đorđe Vukadinović

Kako aktuelna kriza na severu Kosova može da utiče na rejting političkih stranaka?


- Na aktuelnu situaciju na političkoj sceni ne utiče samo Kosovo, već i prethodno hapšenje Ratka Mladića i nedavno održana konferencija NATO-a u Beogradu.

Kojim strankama su se brojke najviše izmenile?

- Radikali su najbolje prošli, i u neku ruku vraćeni su na političku scenu. Osim njih, procenat podrške građana porastao je i Demokratskoj stranci Srbije, ali u nešto manjoj meri. Čak je i Liberalno- demokratska partija profitirala, što je malo čudno.


Šta je sa naprednjacima?

Dinkiću ne ide loše

 

Dinkić se u Kosovo ne petlja, a smislio je dobru temu...


- Činjenica je da Mlađa ima temu i da mu ne ide loše. Ideja o decentralizaciji uopšte nije loša, mislim kao tema.


Da izbori budu sutra, šta bi se desilo?

- Glupo je sada o tome govoriti, jer nisu sutra. Rano je i teško za prognozu.

- Njima je automatski pala podrška.


Zar nije logičnije da je pala Demokratskoj stranci?

- Ako mislite na Kosovo, praksa pokazuje da se podrška građana, kada je zemlja u krizi, grupiše oko partije koja je na vlasti. To je prinudna reakcija, jer se smatra da narod treba da bude jedinstven. Osim toga, Demokratskoj stranci, kao i ostalim partijama koje su na vlasti ili su bile, rejting ne može da padne dok su na vlasti.

Ispada da su za krizu na severu Kosova umesto demokrata kažnjeni naprednjaci?

- Naprednjake delom čine bivši radikali, tako da i to ima veze. Drugo, Srpska napredna stranka je loše postupila jer je, u vreme ekonomske i ostalih kriza u zemlji, previše kritikovala, a da pri tom na sve te zamerke nema jasne odgovore. Ponekad mi se čini da su priželjkivali vanredne izbore što ranije da ne bi uskoro ostali bez tema.

Znači, DS neće izgubiti poziciju bez obzira na ishod situacije na Kosovu, dobijanje statusa kandidata i datuma početka pregovora sa EU...

- Za Demokratsku stranku mnogi već glasaju po inerciji, uz mišljenje da je to najmanje zlo. Neće tu biti nekih velikih razočaranja, jer je DS građane već razočarao. Birači će glasati za Tadićevu stranku uglavnom da bi sprečili da Nikolić i Vučić dođu na vlast. Ne verujem da će im kandidatura za EU doneti neke poene, kao što se nadaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2011. 12:14
Sto je babi milo to joj se i snilo.
Utorak 02.08.2011. 12:29
Nažalost, Tadićeve greške ćemo platiti svi mi a, plašim se, i naša deca...
Utorak 02.08.2011. 12:38
Jedini gubitnik ovde je DS zbog svoje nesposobne politike. Naprednjaci ostaju na nuli, a radikali i DSS mogu samo da padnu još više zbog svoje glupe demagogije koja nas je i dovela u ovu situaciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online