Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.08.2011.
10:44
Kurir A

Sever Kosmeta nam otimaju kriminalci?

Premijer samoproklamovane republike Kosova Hašim Tači navodno se upleo do guše u korupciju sa nekim uticajnim i bogatim ljudima, kojima je obećao izgradnju autoputa između Kosmeta i Makedonije, tvrde beogradski mediji.

Kako navodi ''Kurir'', zauzvrat, moćni šefovi izdejstvovali su od međunarodnih struktura na KiM da zažmure na jedno oko i čak pomognu Tačijevim specijalcima ROSU da dođu na sever Kosova, nastanjen Srbima.

''Tači je podmitio sitnije službenike lokalne administracije koji, s jedne strane, nisu smeli da podižu glas protiv intervencije njegovih specijalaca. S druge strane, trebalo je da pomognu, koliko mogu, što se i videlo prilikom iznajmljivanja hrvatskih helikoptera za transport tih vojnika'', kaže izvor ''Kurira''.

Pripadnici Kosovske policije pokušali su da zauzmu prelaze Brnjak i Jarinje

''Dve su ključne mutljavine bitne za spoznavanje cele slike. Prva je prodaja Telekoma Kosovo ozbiljnim firmama sa Zapada, od čega će udeo dobiti mnoge

'sitne ribe', kako među Albancima, tako i među Srbima. Ipak, nejasni odnosi pod kojima je jedan američko-turski konzorcijum dobio posao izgradnje autoputa 'Ibrahim Rugova' posebno su važni u svemu što se poslednjih dana dešava'', dodao je neimenovani izvor za beogradski list.

Kako je još u maju ove godine pisao prištinski list Zeri, a preneo portal Info. ks. net, ova kompanija dobila je posao izgradnje autoputa iako nije imala licencu, a ponudila je mnogo više cene od konkurencije.

'' Taj konzorcijum gradi ilegalno nacionalni autoput 'Ibrahim Rugova', jer ta kompanija na Kosovu nema dozvolu za rad autoputa. Iako nema licence, konzorcijum je dobio mnoge beneficije od strane Vlade Kosova, koje nemaju ni lokalne kompanije koje uplaćuju redovno doprinose u državni budžet. Firma ne plaća porez, jer je Komisija za minerale oslobodila svih poreskih dažbina'', pisao je tada Zeri.

List podseća i na izjavu Eljesija Surdulija, izvršnog direktora kosovskog Udruženja za gradnju puteva, koji je rekao da ''visoke cene na računima koje ta kompanija dostavlja Vladi nanose štetu kosovskom budžetu“. Posao vredan 900 miliona evra ova kompanije dobila je uprkos krijumčarenju opreme na KiM, zbog čega je dva puta kažnjena.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2011. 11:16
И шта је овде нова вест?! Назив ауто/пута нисам знао а упетљаност Тачија и крим/група Срба и Македонаца уз свесрдну помоћ Турака и Американаца,у ''мутне'' послове и ние нека вест! Па не може (не)човек читав живот продавати дрогу и људске органе!Треба нечим и обичном народу замазати очи а градња ауто/пута је '''згодна'' илузија!Раније када сам писао о сарадњи крим/група Срба и Албанаца,''пљуштали'' су минуси,ха,ха,ха...! Овом прилико опет поздрављам ''паченике'' са искреном жељом да ''оздраве''!!!
Ponedeljak 01.08.2011. 11:22
Добро јутро Србијо!
Ponedeljak 01.08.2011. 15:35
Pa oni i jesu kriminalci,svi od jednog... Od takozvane vlade pa do svakog zaposlenog u njihovoj sluzbi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online