Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 30.07.2011.
22:06
B92 A

Đelić: Svako će dobiti svoju imovinu

Imovina oduzeta različitim aktima o nacionalizaciji ili agrarnim reformama posle 1945. godine, počeće da se vraća pravim vlasnicima već iduće godine u naturi, dok oni kojima će imovina biti vraćena u novcu treba da sačekaju 2015. godinu, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić.

Božidar Đelić: Dve milijarde evra rezervisano za vražanje oštećenim građanima
 

"Očekujem prva rešenja o vraćanju imovine u naturi već sledeće godine i to prvo za one predmete koji nisu komplikovani i gde nema novog vlasnika i ako su se naslednici dogovorili", rekao je Ðelić.

On je istakao da će u naturi biti vraćeno sve što je moguće, navodeći da će od vraćanja u naturi biti izuzeta imovina čije bi vraćanje moglo da ugrozi funkcionisanje države.

"U naturi neće biti vraćana ni imovina koja danas ima legalnog vlasnika, jer ideja je da ne pravimo nove nepravde i da onome ko je nešto legalno kupio ne nanosimo nepravdu", dodao je Ðelić.

Nacrt zakona o vraćanju imovine i obeštećenju, koji je juče predstavljen u Vladi Srbije i koji će se prema Ðelićevim rečima, u skupštini naći u septembru, predvideo je i rešenja za sve ljude koji žive u stanovima čiji je vlasnik država i onima koji plaćaju zakup.

Čitajte:

 

1. Ništa od vraćanja dedovine

2. Država neće da vrati zemlju vlasnicima

3. Đelić: Restitucija u Srbiji mora biti skromna

4. Vlada ometa vraćanje imovine crkvama

On je rekao da će tačan broj ljudi kojima će imovina biti vraćena biti poznat 2014. godine, s obzirom da je predviđeno da prijavljivanje za povraćaj imovine traje dve godine, kao i da će se tada znati šta se vraća u naturi, a šta putem državnih obveznica i u novcu.


On je rekao i da je oko dve milijarde evra rezervisano za vraćanje oštećenim građanima u narednih 20 godina.

POVEZANE VESTI

Subota 30.07.2011. 22:10
Моје је Косово и Метохија ... оћеш да ми га вратиш ??
Subota 30.07.2011. 22:21
da li to znaci da ce jugosloveni vratiti otete kuce na dedinju i drugim delovima beograda srbima iz srbije,ili je to jos jedna podvala jos uvek jugoslovenske srbije koja nadje malog sa tetkinog kauca da nam objasni da ce 2 milijarde biti spremne...
Nedelja 31.07.2011. 00:33
"U naturi nece biti vracana ni imovina koja danas ima legalnog vlasnika, jer ideja je da ne pravimo nove nepravde i da onome ko je nešto legalno kupio ne nanosimo nepravdu", dodao je Ðelic. Sta bi sa obveznicama od pre neki dan? Kako je moguce da je neko nesto "legalno" stekao/kupio od drzave kada se sada pojavljuju PRAVI vlasnici istog, a da se to nemoze vratiti? Gde je onda taj novac od prodatog (stare ucinjene nepravde)? Pa ovo lujka moze da vidi da se sa novim nepravdama pokrivaju stare, jel to legalno!?. Da je to drzava uzela zbog funkcionisanja, znaci treba joj i nadalje sto opet znaci...nova varijanta G17+ i "ispravljanja gresaka" u obmanjivanju gradjana. Ostavka i bez statusa negine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online