Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 21.07.2011.
13:31
Press A

Hadžić imao ljubavnicu i vanbračno dete

Goran Hadžić je tokom prethodnih sedam godina bekstva po selima Fruške gore održavao vanbračnu ljubavnu vezu i dobio je dete, piše beogradski "Pres".

Goran Hadžić
 

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Hadžić je u sredu od istražitelja u Specijalnom sudu zatražio da se vidi sa "obe porodice", pošto mu zvanična žena i sin Srećko žive u Novom Sadu.


Sa vanbračnom ženom živeo u Rusiji

Do podataka o Hadžićevom "dvostrukom životu" Akcioni tim i bezbednosne službe navodno su došle još pre dve godine, s obzirom na to da se preko zvanične porodice ovom beguncu nije moglo ući u trag. Po tim informacijama, on je sa vanbračnom ženom jedno vreme proveo u bekstvu u Rusiji. U poslednjim mesecima skrivanja, ipak, Hadžić nije bio u kontaktu ni sa jednom porodicom.


- Najverovatnije se radi o vezi koja je započela još pre nego što je obelodanjena optužnica protiv njega - otkrio je dobro obavešteni izvor "Presa".

Sin Gorana Hadžića Srećko i supruga Živka

Prva porodica došla u četvrtak, "druga" stiže sutra

U Specijalni sud u četvrtak ujutru nešto pre osam časova stigla je porodica haškog optuženika Gorana Hadžića, koji se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici tog suda. Hadžićev sin Srećko, supruga Živka i sestra Goranka Meseldžija morali su da dobiju dozvolu da bi ga posetili, s obzirom na to da je posetu odobrio istražni sudija Milan Dilparić.

 

U pratnji Hadžićeve porodice bio je i njegov branilac Toma Fila, koji je istakao rekao da će Hadžić biti prebačen u Hag kada se završi sa posetama familije i precizirao da ga je jedan deo familije posetio danas, a drugi će to učiniti tokom sutrašnjeg dana.


Šverc nafte sa Crnogorcima

Osim tajnog ljubavnog života, Hadžić je imao i tajne poslove za vreme bekstva od pravde.

- Bavio se švercom nafte jer je imao dobre kontakte u Rusiji, gde je proveo značajan deo bekstva. Bio je povezan sa crnogorskim švercerima nafte i kriminogenim osobama na čijem čelu je izvesni Mandarina. Pretpostavlja se da je neko iz te grupe trebalo da Hadžiću donese novac za bekstvo - dodaje sagovornik "Presa".


Prema ovim tvrdnjama, Hadžić je nedavno ispao iz unosnih poslova, zbog čega je ostao bez novca za skrivanje.

Pročitajte još:

 
Hapšenje Hadžića na Fruškoj gori

1. Uhapšen Goran Hadžić

2. Tadić: Hadžić uhapšen, od Evrope ne očekujem ništa

3. Hadžićev sin: Osećam se grozno

4. Hadžić naoružan i sa lažnim identitetom

5. Hadžić saslušan, može da vidi porodicu


U selu i manastiru ne znaju ništa o hapšenju

Meštani fruškogorskog sela Krušedol, u čijoj blizini je haški optuženik u sredu uhapšen, ubeđeni su da se hapšenje odigralo još u nedelju na nekoj drugoj lokaciji, a da smo u sredu bili svedoci dobro izrežirane predstave. Žitelji su istakli da u toku proteklog dana nije bilo policijske aktivnosti u okolini sela, kao i da je nemoguće da nekome u selu sa 400 stanovnika promakne događaj kao što je hapšenje najtraženijeg srpskog begunca.


Sveštenici manastira Krušedol, koje su pojedini političari i nevladine organizacije optuživali da pružaju sklonište i zaštitu Goranu Hadžiću, tvrde da im se niko nije obraćao u toku proteklih nekoliko dana i da su za hapšenje saznali juče ujutru na televizijskim vestima.
 

Begunci sa prijateljicama

Goran Hadžić nije jedini haški optuženik koji je tokom bekstva zasnovao vanbračnu porodicu. Stojan Župljanin, pod lažnim imenom Branislav Vukadin, takođe je dobio vanbračno dete, a zanimljivo je da njegova supruga uopšte nije znala za njegov stvarni identitet. I Radovan Karadžić imao je tokom bekstva prijateljice i vodio vrlo aktivan život.

- Kakav Hadžić, čoveka nikada u životu nismo videli, niti se bilo ko raspitivao za njega u našem manastiru. Ovo je mala sredina, sve se zna, ovde ljudi dolaze svakog dana, pa valjda bi ga neko primetio da je bio kod nas - kaže jedan od sveštenika manastira Krušedol za "Pres".


Ipak, Aleksandar I, koji živi u neposrednoj blizini manastira, rekao je za "Pres" da je u sredu ujutru primetio dva policijska automobila koja su se uputila ka selu, ali se nisu zadržavala.


- Ne verujem da se takav čovek hapsi sa dva automobila. Primetili bismo gungulu sigurno, da se sve odigralo po zvaničnoj verziji. Što se manastira tiče, ne mogu da grešim dušu, nisam ga tamo primetio, ali je indikativno da se uprava manastira promenila pre dvadesetak dana, kada su se i čule prve glasine o hapšenju - rekao je Aleksandar za "Pres".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 14:31
Jao jao, to sad treba da zakljucimo kao Danica u "Balkanskom spijunu" : "ako su izdali zenu, zasto ne bi i drzavu" !? Jadni ste i bedni sa ovim vestima! Hadzic nije apsolutno nista kriv i verujem da ce ga osloboditi...cak i neki hrvati govore kako je on pokusao da spreci sukobe u Hrvatskoj...Ziveo Goran Hadzic!
Četvrtak 21.07.2011. 15:38
Kažu da su dve godine znali da vodi dvostruki život pa su čekali finale pred sastanak Evropske Komisje o kandidaturi. Što se nafte tiče, jedina nafta je ona koju je Hadžić iz Mirkovaca slao na preradu u Pančevo o čemu dosta znaju drugovi Dačić, Škundrić, Mrkonjić, Bajatović i naravno srpski heroj Palma dok je Arkan držao svoje snage u dvorcu u Erdutu. Ne zna se kome će biti gore na suđenju u Hagu.
Četvrtak 21.07.2011. 14:29
A vama se ne svidja njegov lik i delo ili sta ? Ne odgovora vam slici pravog srpskog patriote ? "Prljav ves", "Diktatorska policija i mediji" ? Koji protesti, koji neredi ? Koje zanosenje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online