Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 20.07.2011.
12:18
Beta A

Drašković i SAD pozdravili hapšenje Hadžića

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozdravio je danas hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i istakao da je sada neophodno otkriti i privesti pravdi sve koji su štitili haške optuženike.

Vuk Drašković
 


"Dobro je što je uhapšen Slobin mali kaplar"

"Dobro je što je uhapšen taj mali kaplar Slobodana Miloševića koji je nanosio veliku štetu Srbiji. Sada se moraju otkriti i pravdi privesti i ljudi iz paralelnih i moćnih tajnih službi koji su štitili i skrivali i njega i sve ostale optužene sa ciljem da spreče evropski put Srbije, osvoje vlast i vrate zemlju dve decenije unazad.", rekao je Drašković.

Ambasadorka SAD čestitala zbog hapšenja Hadžića

 

Meri Vorlik, ambasador SAD u Srbiji

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik pozdravila je hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i ocenila da Srbija time zatvara važno poglavlje.


"Hapšenjem Hadžića, i nedavno Mladića, Srbija zatvara važno poglavlje usmereno ka zadovoljenju pravde za mnoge tragične žrtve sukoba i ratova u ovom regionu. Takođe pravi važan iskorak ka privrženosti zapadnim vrednostima i unapredenju evropskih aspiracija građana Srbije", ocenila je Meri Vorlik, istovremeno čestitajući "predsedniku Tadiću, Vladi Srbije i posebno članovima Akcionog tima na postojanosti u ispunjavanju preostalih obaveza Srbije prema Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju".


Cvetković: Srbija poštuje međunarodne obaveze

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je hapšenjem haškog optuženika Gorana Hadžića Srbija "zatvorila jednu priču" i dokazala da je spremna da poštuje svoje pravo i međunarodne obaveze.

"Kada je ova vlada bila formirana cilj je bio da se okonča saradnja i priča sa Hagom. Ovim je cilj ispunjen i to više neće biti program bilo koje vlade", rekao je Cvetković.

Dačić: EU više ne sme da nas ucenjuje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da je hapšenjem Gorana Hadžića na Fruškoj gori Srbija posle 20 godina izašla iz tamnice i zatvora.


"Posle 20 godina Srbija je izašla iz tamnice i zatvora u kojoj su bili država i narod", rekao je Dačić.
 

Dačić je rekao da je hapšenjem Hadžića, Srbija ispunila međunarodne obaveze prema haškom Tribunalu, ali nije isključio mogućnost novog uslovljavanja na putu Srbije ka Evropskoj uniji.
 

"Evropska unija ne bi trebalo više da ucenjuje Srbiju, nema više razloga za uslovljavanje Srbije na njenom putu ka evropskim integracijama", kazao je Dačić.


Ministar nije hteo da govori o detaljima hapšenja Hadžića koje su obavili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Palma: Srbija zrela za Evropu

Dragan Marković Palma

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je da je Srbija hapšenjem haškog optuženika Gorana Hadžića postala "zreo" kandidat za ulazak u Evropsku uniju (EU).


"Srbija je izvršila još jednu međunarodnu obavezu hapšenjem Hadžića. Očekujem, pošto smo ispunili sve zahteve Evrope, da smo sad zreli kandidati za ulazak u EU", kazao je Marković.


On je rekao da je Srbija još Dejtonskim sporazumom prihvatila međunarodne obaveze i da sad očekuje kandidaturu u EU imajući u vidu da je Hadžić poslednji haški optuženik iz Srbije. 

Đukić-Dejanović: Izvršena zakonska obaveza

Slavica Đukić-Dejanović

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je hapšenjem Gorana Hadžića zatvoreno jedno poglavlje u državnim aktivnostima Srbije i ispunjena zakonska obaveza države.


"Od ovoga ne treba očekivati nikakvu posebnu dobrobit, zatvorili smo jedno poglavlje i ispunili svoju zakonsku obavezu", kazala je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da sada treba nastaviti dalje, sa državnim aktivnostima koje će omogućiti bolji život građana Srbije. 

Velja Ilić: Srbija sad da dobije status kandidata

Velimir Ilić

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izrazio je očekivanje da će Srbija posle hapšenja poslednjeg haškog optuženika Gorana Hadžića dobiti status "koji
joj je Evropska unija (EU) obećala po okončanju haškog pitanja".


"Srbija je hapšenjem Hadžića stavila tačku na haško pitanje. Očekujemo da EU konačno, posle svega što smo odradili, Srbiji da status koji je obećavala", kazao je Ilić.


On je izrazio očekivanje i da će EU pokrenuti postupke i protiv "nekih osoba u regionu, koji nisu Srbi" i koji su počinili ratne zločine. Ilić je ocenio da je hapšenje Hadžića, kao i hapšenja Radovana Karadžića i Ratka Mladića, obavljeno pod velom tajne i istakao da "je red da ovaj narod sazna šta se dešavalo u toj, celoj priči".

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2011. 15:36
Наградно питање: Ко је већи муфљуз, Вук Драшковић или Наташа Кандић? Знам, резултат ће бити нерешен.
Sreda 20.07.2011. 12:28
Sledeći je Aca Gica, a svi zajedno se nadaju predpristupnim EU fondovima da se ogrebu. Posebna priča je Palma koji se obogatio kao Arkanov potrčko valjanjem robe sa krajiškim papirima za vreme sankcija. Jel oni stvarno misle da se Vensan Dežer šalio kada je rekao da oni hoće da se prvo UVERE da se u Srbiji nešto promenilo. A onaj Kuper ih samo čeka u septembru na zicer, sada su i gaće skinuli.
Sreda 20.07.2011. 20:24
Draskovic Pi*ka prodana !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online