Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 19.07.2011.
23:44
D. Dekić - Vesti A

Nemci zastrašuju a vlast "polutajno" razgovara

Poruka odlazećeg nemačkog ambasadora u Prištini Hans Ditera Štajnbaha da će "u toku procesa ulaska Srbije u EU biti otvoreno i pitanje priznanja nezavisnosti Kosova" je, prema oceni predstavnika Srba sa KiM Milana Ivanovića, nastavak politike te zemlje prema Kosmetu. Ivanović i Stefanovićevu izjavu da se pregovorima s Prištinom uspešnije čuva centralna Srbija, dovodi u vezu s izjavom bivšeg nemačkog ambasadora u Srbiji Andreasa Cobela da će u slučaju neprihvatanja nezavisnosti Kosova na red doći Sandžak i Vojvodina.

Vlast vodi "polutajne" razgovore i ignoriše Srbe i Skupštinu: Milan Ivanović

- Zbog pogubne politike aktuelne srpske vlasti, mi smo u teškoj situaciji jer ta vlast je dovela Euleks po Ahtisarijevom planu, marginalizujući Unmik i Rezoluciju 1244 koja je bila prepreka nezavisnosti.

Zvanični Beograd je izmestilo priču pred Generalnu skupštinu UN, gde se odlučuje većinom, pa više nemamo pomoć Rusije i Kine - kaže za "Vesti" Ivanović. On dodaje da zvanični Beograd nastavlja s rasprodajom srpskih teritorija.
 

- Stefanović priča da Srbija neće priznati Kosovo, a sve što srpske vlasti rade ide ka uspostavljanju međususedskih odnosa s Kosovom - naveo je Milan Ivanović koji srpsku vlast optužuje za "polutajne razgovore", bez dogovora sa Skupštinom Srbije i Srbima s Kosova.

Stvarno i (ne)moguće


Dok Borislav Stefanović tvrdi da Beograd neće priznati nezavisnost Kosova, Milan Ivanović kaže da to u praksi već čini.
 

- Beograd u dogovoru o matičnim i katastarskim knjigama i priznanjem fabrikovanih prištinskih diploma pravi dalje korake ka priznanju nezavisnosti Kosova, što će na novoj rundi dijaloga raditi dogovaranjem o telekomunikacijama i energetici- mišljenja je Ivanović.

"Nezavisnost Kosova se ne dovodi u pitanje"

 

- Ulazak u EU je dug proces kako za Srbiju, tako i za Kosovo i ostale države regiona, a negde u toku procesa biće otvoreno i pitanje priznanja nezavisnosti Kosova. Mogu da garantujem da EU nikada neće primiti dve zemlje koje ne priznaju jedna drugu - rekao je Hans Diter Štajnbah i istakao da se nezavisnost Kosova ne dovodi u pitanje pošto ga je priznalo 76 država.

- Čak i da pregovarački tim uspe da ispregovara da se sutra vratimo u Prištinu sa srpskom zastavom i da svi Albanci dođu i potpišu molbu da se vrate pod okrilje suvereniteta Srbije, i tada bi deo opozicije rekao da je to loše i da smo izdali nacionalne interese - rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.07.2011. 23:56
Србија са оваквим стефановићима неће бити ни БГ пашалук!
Sreda 20.07.2011. 08:31
Sa jedne strane imamo Editu Tahiri koja ima iskustva još iz Rambuje sa pregovorima sa najboljim pravnim timom iz Beograda. Sa druge strane jednog umišljenog imbecila iz klike druga Jeremića. Editi Tahiri je važno da znamenja države Kosovo budu čak i na ovim bednim sastancima. Žutom imbecilu nije važno da srpska zastava bude u Prištini nego je važno šta će reći "deo opozicije" jer njemu je to smrtni neprijatelj. Edita Tahiri zastupa stav 100% šiptara, a žuti imbecil zastupa interesnu grupu od 10% Srba. Dolazi 12 oktobar kada će žuto crveni glodari morati da objasne ostalima 90% Srba zašto su zaklali vola za svojih kilo mesa.
Sreda 20.07.2011. 00:03
Užasna politika.. Sahraniće nas ovi strani plačenici!!! Evropa će popucati po šavovima, neko se trudi da je unakazi... Šta će Evropi muslimanske države? Kome je u interesu ekstremizam i fanatizam koje su odlike muslimanske veroispovesti? Ne daju Republici Srpskoj nezavisnost, guraju je u državu s mualimanima, a ovamo stvoriše muslimansku zločinačku državu na našoj vekovnoj teritoriji, pa nam još dalje prete, ovo više nije za trpeti, nek izbije i taj treći svetski, pa nek se jednom već okrenu branjenju svojih teritorija, suviše su vršljali na sve strane, biće da mnogo toga neće moći da se drži pod kontrolom.. Zlotvori..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online