Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.12.2009.
08:58
Tanjug A

Hilari Klinton uskoro u Beogradu?

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Vašingtonu da su odnosi Srbije i SAD definitivno u usponu i pozvao je američkog državnog sekretara Hilari Klinton da poseti Srbiju što je ona prihvatila. Njih dvoje su razgovarali u Stejt Dipartmentu, a u centru pažnje su bili situacija u regionu i odnosi dve zemlje.

Ministar inostranih poslova Srbije: Vuk Jeremić

Šef srpske diplomatije je izjavio da je izuzetno zadovoljan razgovorima koje je vodio u Vašingtonu, pre svega razgovorom sa državnom sekretarkom Klinton.


"Odnosi Srbije i SAD su definitivno u usponu i očekujemo da 2010. bude još bolja godina za odnose izmeđuu Beograda i Vašingtona. Srbija je ključni faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, oko toga smo se saglasili i na današnjem sastanku, a odnos Beograda je element od presudnog značaja u ostvarivanju strateškog procesa integracija regiona i priključenje svih država Zapadnog Balkana Evropskoj porodici naroda", rekao je Jeremić.


U 2009. godini smo pronašli način, istakao je on, kako da izolujemo razlike, da ih ostavimo po strani i nadam se da ćemo u tom smislu biti uspešni i u 2010. Naravno ne postoji puna saglasnost između Beograda i Vašingtona kada je reč o svim pitanjima na Balkanu, ali ono što je najvažnije je da stojimo na istim pozicijama kada je reč o strateškom prioritetu, a to je integracija u Evropsku uniju. Nastavićemo da uživamo podršku Vašingtona u tom procesu, uveren je on.

Uskoro u Beogradu: Hilari Klinton

Američka državna sekretarka ocenila je da se odnosi između dve zemlje "kontinuirano poboljšavaju" i da je poseta potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji prošlog maja bila "vrlo produktivna"."Sa zadovoljstvom očekujem nastavak saradnje sa ministrom Jeremićem i Vladom Srbije u mnogim oblastima od obostrane važnosti", istakla je ona.


Ministar Jeremić je potvrdio da je uputio poziv državnoj sekretarki da poseti Beograd i ona je taj poziv prihvatila." Nadam da će ta poseta biti ostvarena u 2010. godini", izjavio je on posle razgovora sa Hilari Klinton.


Ministar inostranih poslova Srbije posle razgovora u Stejt departmentu je odmah odleteo za Beograd.

Sreda 16.12.2009. 09:24
kako moze ove rospija da dodje u beograd posle toliko mrznje prema srbima koji zive na ovim prostorima zar je nije stid naroda i majki koje su izgubile decu za vreme bombardovanja srbije "fuj kucko ne dolazi"
Sreda 16.12.2009. 18:17
Ova gospodja i prijateljska Holandija ce da nam pomognu na putu za (opet) prijateljsku Evropu. Mislim da bi sledeci dobar korak bio da nas posete Bil i Taci. Sve je to u interesu Tadiceve Srbije. Dabogda noge polomili i oni i oni koji ih docekuju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online