Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 10.07.2011.
15:09 >> 15:14h
Beta A

"Iskazati poštovanje prema svim žrtvama"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da na godišnjicu "strašnog zločina" u Srebrenici treba iskazati poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama, ali i svim stradalim pripadnicima drugih naroda koji su izgubili život tokom rata u bivšoj SFRJ.

Boris Tadić: Želimo pomirenje sa susedima
 

Tadić je na Osmom kongresu Demokratske omladine u beogradskom Domu
omladine rekao da Srbija želi pomirenje sa susednim državama i da će u tom smislu učiniti da svi koji su izvršili ratni zločin budu u zatvoru.

EU je najbolja opcija

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da Srbija ide ka Eropskoj uniji (EU) jer je to nabolja opcija, uprkos velikim teškoćama sa kojima se Unija suočava.

"Uveren sam da je EU ideja koja zaslužuje poštovanje i podršku ogromne većine građana Srbije i čitavog regiona. Sama EU se suočava sa velikim teškoćama. Mi idemo prema EU jer ne postoji bolja
opcija", kazao je Tadić na Osmom kongresu Demokratske omladine u
beogradskom Domu oladine.

Tadić je kazao da EU mora da odgovori na velike izazove a da ponekad političari u Uniji nemaju odgovore na iskušenja sa kojima se suočavaju.

"To je veliki problem za sve nas", kazao je Tadić.

"Sutra je godišnjica strašnog zločina u Srebrenici. To je dan kada posvećujući pažnju i poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama mislimo i na sve ostale žrtve, kao što je i drugih dana obljetnica, kada su u pitanju žrtve u Bratuncu, Ovčari i bilo kom drugom mestu", rekao je Tadić.

Ističući želju Srbije za pomirenjem za susedima, Tadić je kazao da svi koji su činili zločine moraju biti u zatvoru kako bi narodi i države bili "obeskrivljeni" i kako bi građani bivših jugoslovenskih republika mogli da "kao ljudi žive zajedno".

Prema njegovim rečima, samo se na taj način može stvoriti normalan politički i kulturološki prostor na teritoriji bivše SFRJ. Pripadnici Vojske Republike Srpske pod komandom Ratka Mladića 11. jula 1995. godine ubili su više od 8.000 Bošnjaka u i oko Srebrenice.

Mladić, koji je pred Haškim tribunalom optužen za genocid u Srebrenici, uhapšen je 26. maja u okolini Zrenjanina.

Međunarodni sud pravde u Hagu je zločine u Srebrenici pre četiri godine okarakterisao kao genocid.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 15:24
SAMO SRPSKE ZRTVE, OVAJ STRASNI GMIZAVAC, ZABORAVLJA!!!!!!!!!!
Nedelja 10.07.2011. 15:25
Svim nevinim zrtvama uvek postovanje i zal,pogotovu zenama i deci ko to ubije taj je izrod i bitanga najveca,ali nikada necu zaliti za srebrenicko-islamskim poturcenim Srbima koji su klali svoju bracu i sestre Pravoslavce,a koji su bili muskarci-ratnici i to surovi i nemilosrdni(Bozic,Kravice...),za njihovu likvidaciju postoji opravdanje i po Bogu i po ljudima!,a i broj im je politicki prenaduvan,ovo je istina i to odgovorno tvrdim,sve ostalo je laz i manipulacija!ZIVEO RATKO MLADIC i na ovom i na onom svetu!
Nedelja 10.07.2011. 15:31
Цркотина.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online