Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.07.2016.
12:44
blic.rs A

Šešelj poručio: Uskoro idem u Srpsku, izazvaću veliki politički skandal!

Lider SRS Vojislav Šešelj namerava da ubrzo poseti Republiku Srpsku, iako mu je odlukom visokog predstavnika zabranjen ulazak na teritoriju BiH. Kako je naveo, moguće je da ode u tu zemlju već 12. jula, i to u Bratunac, kako bi odao počast srpskim žrtvama.

Tanjug
U Potočare neće, u Bratunac možda: Vojislav Šešelj

- Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu. Na nekom mestu i u određeno vreme ja ću ipak preći tu graničnu liniju i pojaviću se u RS, ali o tome nikako nećemo unapred obaveštavati. Sigurno ću da uđem u RS, a kad se tamo pojavim izbiće veliki politički skandal. Onda će teško biti da me za kratko vreme izbace - rekao je Šešelj za "EuroBlic", ne želeći da otkriva više detalja.

On je ujedno negirao medijske spekulacije da bi 11. jula mogao da dođe na komemorativni skup u Potočarima.

- Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare - poručio je Šešelj.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2016. 15:45
Погана штеточина. Трагично је видјети колику подршку и даље има међу Србима, па кога још може да превари овај ОЛОШ? Очигледно многе, што најбоље говори о политичкој свијести нашег блентавог народа, част оном мањем проценту.
Sreda 06.07.2016. 16:41
Губици хрватских паравојних формација били су, у неким случајевима, заиста застрашујући. Најупечатљивији је пример десетковање Збора народне гарде , што је уследило само неколико седмица после еуфоричног и спектакуларног промовисања те “елитне” јединице на стадиону Н. К.“Загреб“ у главном граду Хрватске. Та такозвана елитна хрватска јединица, чијој је промоцији учествовао лично Фрањо Туђман, упућена је у источну Славонију и готово цела била смештена у одмаралишту осијечког водовода у Даљу, на десној обали Дунава. Ниједан једини дан није прошао а да припадници те јединице нису, без икаквог повода, даноноћно отварали ватру на припаднике ЈНА који су обезбеђивали мостове и друге објекте на левој обали Дунава. “Нема дана и ноћи”, прича потпуковник Зоран Марковић, начелник штаба бригаде на чијем је челу био пуковник Енвер Тасо, “да ‘зенге’ не отварају ватру на нас, мада им, ама баш ничим, нисмо давали повода за тако сулуде поступке. Ево и ноћас” (25. јула 1991 – прим Р.Р.), “тачно у 01,52 часова, отворили су снажну стрељачки и минобацачку ватру на наше јединице. Иако имамо стриктно наређење да на ватру одговарамо само у крајњој нужди и селективно, овом приликом смо самоиницијативно узвратили пуном мером”. Епилог концентричне артиљеријске ватре по објектима одмаралишта у Даљу, у коме се у том тренутку налазило више стотина припадника Збора народне гарде, био је фаталан за “понос јединицу ХЏ”. О ефекту дејства јединице ЈНА по “зенгама” најбоље сведоче панични вапаји ухваћени на фреквенцијама војних радио станица на којима су, кроз плач, допирали следећи гласови: “…Помоћ, у помоћ! Шаљите хитно помоћ! Има мртвих, много мртвих! Нема преживелих…” Хрватско руководство је истог дана наредило затварање свих комуникација које воде у Даљ. Нико данима, осим санитетских екипа и “овлашћених часника” није могао ући ни изаћи из овог градића. Судбина Збора народне гарде у Даљу имала је третман најстроже степеноване – државне тајне. Хрвати су, наравно, имали јаке разлоге да од јавности крију дебакл јединице коју је промовисао лично Фрањо Туђман. Али какве је разлоге имало руководство ЈНА у Београду да се солидарише са хрватским руководством и, такође, строго забрани да се овај догађај обелодани. Мобилна ТВ екипа Службе за информисање јавности о ОС СФРЈ која је у то време боравила на том подручју и снимила изјаве пуковника Енвера Тасе и потпуковника Марковића, инсистирала је да се свим домаћим и страним медијима дају подаци и образложе разлози до тада незабележеног дејства јединица ЈНА. Војни врх је, међутим, и то глатко одбио. Био је то још један у низу киксева у оквиру медијског надметања војске и хрватске стране.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online