Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 08.07.2011.
03:25
Večernje novosti A

Nikolić: Biramo Kosovo pre Evropske unije

Srpska napredna stranka prekinula bi evropski put, ako konačan uslov za prijem Srbije u Evropsku uniju bude priznanje nezavisnosti Kosova, izjavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić.

Tomislav Nikolić
 

"Dobro je da se razgovara, ali vlast igra opasnu igru u koju nije uključena Srbija. Strah me je da Srbija ovim pregovorima ne postaje saučesnik u građenju albanske države na Kosovu", rekao je Nikolić za "Novosti".

Upitan u čemu bi se razlikovao njegov pristup dijalogu sa Prištinom Nikolić je rekao da je on predlagao da se odmah povedu pregovori o statusu.

"Ali, ovde svaka vlast vodi svoju politiku o KiM i svaka ga udalji za deset koraka od Srbije. Ne postoji nacionalni plan za najvažnije pitanje", ocenio je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje da li će vlast, koja planira izbore u aprilu iduće godine, pritiskati da se oni održe ranije, Nikolić je rekao da je SNS obustavila zahteve za održavanje vanrednih izbora, zato što je učinila sve što joj je na raspolaganju da se do njih dođe.

"U Srbiji se sve lošije živi i svi uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora su samo pojačani. Iskreno, izbori će biti održani u nepovoljno vreme za građane i SNS. Ali, nema sumnje da ćemo da pobedimo", naglasio je on.

Nikolić je rekao da posle ovih izbora apsolutno nema šansi za veliku koaliciju sa Demokratskom strankom.

On je potvrdio da se sa liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom nije video od kako ga je Koštunica posetio u bolnici dok je štrajkovao glađu, ali je naglasio da je "važno da nema negativnih kontakata" i da se poštuje dogovor o nenapadanju

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 03:53
Koji folirant! Jadna li je Srbija u kojoj Nikolić, Koštunica i Tadić imaju šta da kažu.Sve moji do mojega.
Petak 08.07.2011. 09:15
Mogao je tako da kaže da neće ići na Mars, jer priznanje Kosova niko ne traži. Traži se da po rezoluciji o Kosmetu od 19 januara Srbija rasformira svoje organe i Kosovo onda ostaje pod upravom organa države Kosova. Samo tu rezoluciju svi izbegavaju da spomenu, a novinarima je zabranjeno da pitaju za nju. Posle "malo jačeg posta" je tako izriban da mu više ne pada na pamet da traži vanredne izbore. Ima da priča samo o socijalnim temama i da pazi da mu se slučajno ne omakne kao kada je bio šef Radikalima, pa da kaže da je Srbiji bolje da bude Ruska gubernija nego da uđe u EU. U koaliciji sa Karićima i Veljinim Kradićima, sa Vulinom harambašom baba Juline hajdučke družine se bori za Srbiju
Petak 08.07.2011. 09:52
Možemo mi i bez EU. Ako mogu Engleska i Švajcarska. SSP bi nam garantovao lepu saradnju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online