Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 05.07.2011.
12:49
Blic A

"Razgovori sa Prištinom kao sa ljudima s druge planete"

"Imao sam utisak ponekad da pričam sa ljudima koji nisu sa iste planete kao mi", izjavio je šef tima Beograda za razgovore sa Prištinom Borislav Stefanović i istakao da su razgovori sa predstavnicima Prištine bili užasno teški "zato što su svaka rečenica i stav koji smo mi izneli bili u potpunoj suprotnosti s onim što je pričala albanska strana".

Međuplanetarni razgovori uz posredovanje EU

"Imamo veliki zid između nas i ova rešenja su pomogla da se taj zid okrnji i da pokušamo najzad da sarađujemo za dobrobit svih koji žive na Kosovu i Metohiji, a najviše Srba koji bi, da nema ovih rešenja, polako ali sigurno otišli odande, kao što i odlaze", rekao je Stefanović za "Blic".


Stefanović je odbacio ocene opozicije da je dogovor sa Prištinom ugrožavanje suvereniteta Srbije. On je rekao da predstavnici Prištine žele i pokušali su da dobiju punu potvrdu nezavisnosti, da Srbija ne postoji na Kosovu ni kroz kompanije ni kroz institucije, ili pozivni broj telefona.

"Ako smo mi pričali o devedesetim i osuđivali ratne zločine, oni su pričali o okupaciji i genocidu. Nismo se složili oko toga šta se dogodilo, a kamoli šta želimo dalje. To smo uspeli da pobedimo", poručio je Stefanović.
 

Stefanović je rekao da bi suverenitet Srbije ugrozilo samo kada bi stavljali pečat na neki od dokumenata, čije smo korišćene priznali, jer bi to značilo "da dokument prihvatamo od organa koji ga je doneo".

Za sledeći sastanak, koji će se održati 20. jula, Stefanović najavljuje rešavanje pitanja katastra, električne energije, priznavanja diploma i mobilne telefonije.

Kaže da će se ovim dogovorima olakšati krajnje rešenje statusa Kosova i Metohije, a da se samim pregovaračkim procesom onemogućavaju dalja priznanja Kosova jer "nijedna država koja drži do sebe neće praviti takav potez dok dogovaranje daje rezultate".

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 13:03
Neće udarati pečat na dokument, nego će kao Grci Makednocima na belo kartonče udarati pečat i datum kada su ušli i izašli. To se radi kada se države ne priznaju, a pošto je u pitanju reciprocitet tako će prolaziti i Srbi sa vlastima Kosova. Ajde još ovaj sastanak 20 jula, pa da Kuper ide u augustu na godišnji. Onda u septembru da se zgužva šta je još ostalo jer za 12 oktobar mora sve da bude čisto i jasno pred Evropskom Komisjom za prijem kandidature. Na vreme je Štefan File rekao da Srbiji vreme ističe. Dosta laganja, on bar nije sa druge planete i tačno je dao zadatke.
Utorak 05.07.2011. 13:00
Sve u svemu, posle jakih i teških pregovora, tvrdili smo pazar, kao nećkali se čisto radi reda, na kraju je bilo neizbežno da popustimo. Nismo mi krivi, naterali su nas, bili su jači. E tako lepo kažite! Da se ne lažemo.
Utorak 05.07.2011. 21:28
Па ем су надувани, ем те мрзе као Немца. па како мислиш да ћеш да причаш ? Као са нормалним људима који ходају на две ноге или са племеном из Африке, канибалским, то је Чеда казо тако нешто.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online