Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 05.07.2011.
12:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

"Tadić ili Tači, Srbima isto"

Dogovor Beograda i Prištine u Briselu predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa, smatra predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Ljubomir Kragović.

Ljubomir Kragović

Dogovor šefova beogradskog i prištinskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i Edite Tahiri u Briselu predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa i rad u interesu kvazidržave Kosovo. Nema razlike između Borisa Tadića i Hašima Tačija. Kako je moguće da u isto vreme Stefanović potpisuje sporazume i olakšava nezavisnost lažnoj državi, a predsednik Srbije Boris Tadić obećava da Kosovo neće biti nezavisno, komentariše u intervjuu za "Vesti" Ljubomir Kragović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.


Edita Tahiri tvrdi da postignuti sporazumi znače prvi korak Srbije u pravcu priznanja nezavisnosti Kosova?


- Edita Tahiri govori istinu. Jasno je da su lične karte, matične knjige, pasoši, putne isprave prepoznatljivi dokumenti jedne države. Zato je priznavanje albanskih vozačkih dozvola, njihovih ličnih dokumenata u stvari priznavanje lažne države.


Objašnjava se da je sve to ipak u interesu Srba na Kosovu i Metohiji...


- Da se razumemo, nema razlike između Borisa Tadića i Hašima Tačija. Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nije dobro pod okriljem vlasti nijednog od njih, jer je sigurno da oni neće brinuti o nama. Ipak, bezbolnije je da kosovski Srbi budu deo Srbije, bez obzira na to kakva je vlast u Srbiji.


Živite na Kosovu, kako narod reaguje?


- Ovo je veliki udarac za ljude koji žive na Kosmetu. Umesto da svi slavimo veliki uspeh Novaka Đokovića, mi smo tužni zbog poteza Borka Stefanovića. Nemoguće je radovati se ako te tvoja vlast polako prepušta u ruke kvazidržavi.


Da li je narod u panici?


- Nije, ali nikome nije jasno kako je moguće da vlast tako lako pristaje na uslove Albanaca. Ljudi su očekivali bar neku borbu, ali ništa od toga.


Šta ćete vi uraditi kao predsednik skupštinskog Odbora za KiM?


- Niko nas nije obavestio da će pregovarački tim sa Borkom Stefanovićem na čelu uraditi ovako nešto. Odmah sam zvao i tražio da se on pojavi u parlamentu. Neka dođe, pogleda nas u oči i objasni zašto je to uradio.

Pogažen Ustav


Zajednica opština severa Kosova najavila je krivičnu prijavu protiv šefa Borka Stefanovića zbog ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i integriteta zemlje. Ono što je urađeno suprotno je Ustavu Srbije. Sleduje mu kazna zakona od deset godina, sada se to verovatno neće desiti jer će ga vlast zaštiti. Ali, doći će dan i za to - kaže Kragović.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 12:44
Lepo se Mićunović vratio sa srpskom delegacijom sa sednice Parlamenta Evrope u Strazburu od 19 januara. Javnost je upoznata sa sadržajem rezolucije koja je doneta na istom zasedanju. Tamo u tački 5 piše da razgovora o stusu nema i u tački 7 da Srbija mora da rasformira svoje organe na Kosmetu. Pa šta su očekivali koji organi će vršiti tu funkciju i ko će izdavati dokumenta kojima se sada čude ? Znali su Srbi sa Kosmeta da potegnu čak za Novi Sad na miting 1988, a od 19 januara im rođenu kuću zapalili i nigde nikoga da krene za Beograd. Ni jedna partija da se uhvati za vruć krompir. Izdaja opšta.
Utorak 05.07.2011. 14:05
Baš tako Srpskom narodu isto je "Tadić ili Tači". Ali Srpskom narodu više i nije stalo do Kosova, i to je pokazao time što ostao je šutke, bez reakcije kao da to nije njegova stvar i kao da ga se ne tiče, nakon ovog povijesnog prolomnog trenutka sa priznanjem okupiranog Kosova . Zato su masovno izašli na ulice i to njih preko 100 000 da bi slavili pobjedu jedne individue koja će svoj uspjeh dobro unovčiti a narod i dalje ostati sirotinja bez svoje otete zemlje. Da se krivo ne razumijemo, osobno sam dirnut i smatram Noletovu pobjedu i Srpskim uspjehom, ali patriotizam ima svoje prioritete i pokazuje se u bitnim a ne u sporednim trenutcima.
Utorak 05.07.2011. 17:06
isto jesu. kao opozicija i pozicija. nema razlike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online