Utorak 05.07.2011.
12:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

"Tadić ili Tači, Srbima isto"

Ljubomir Kragović

Dogovor šefova beogradskog i prištinskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i Edite Tahiri u Briselu predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa i rad u interesu kvazidržave Kosovo. Nema razlike između Borisa Tadića i Hašima Tačija. Kako je moguće da u isto vreme Stefanović potpisuje sporazume i olakšava nezavisnost lažnoj državi, a predsednik Srbije Boris Tadić obećava da Kosovo neće biti nezavisno, komentariše u intervjuu za "Vesti" Ljubomir Kragović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.


Edita Tahiri tvrdi da postignuti sporazumi znače prvi korak Srbije u pravcu priznanja nezavisnosti Kosova?


- Edita Tahiri govori istinu. Jasno je da su lične karte, matične knjige, pasoši, putne isprave prepoznatljivi dokumenti jedne države. Zato je priznavanje albanskih vozačkih dozvola, njihovih ličnih dokumenata u stvari priznavanje lažne države.


Objašnjava se da je sve to ipak u interesu Srba na Kosovu i Metohiji...


- Da se razumemo, nema razlike između Borisa Tadića i Hašima Tačija. Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nije dobro pod okriljem vlasti nijednog od njih, jer je sigurno da oni neće brinuti o nama. Ipak, bezbolnije je da kosovski Srbi budu deo Srbije, bez obzira na to kakva je vlast u Srbiji.


Živite na Kosovu, kako narod reaguje?


- Ovo je veliki udarac za ljude koji žive na Kosmetu. Umesto da svi slavimo veliki uspeh Novaka Đokovića, mi smo tužni zbog poteza Borka Stefanovića. Nemoguće je radovati se ako te tvoja vlast polako prepušta u ruke kvazidržavi.


Da li je narod u panici?


- Nije, ali nikome nije jasno kako je moguće da vlast tako lako pristaje na uslove Albanaca. Ljudi su očekivali bar neku borbu, ali ništa od toga.


Šta ćete vi uraditi kao predsednik skupštinskog Odbora za KiM?


- Niko nas nije obavestio da će pregovarački tim sa Borkom Stefanovićem na čelu uraditi ovako nešto. Odmah sam zvao i tražio da se on pojavi u parlamentu. Neka dođe, pogleda nas u oči i objasni zašto je to uradio.

Pogažen Ustav


Zajednica opština severa Kosova najavila je krivičnu prijavu protiv šefa Borka Stefanovića zbog ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i integriteta zemlje. Ono što je urađeno suprotno je Ustavu Srbije. Sleduje mu kazna zakona od deset godina, sada se to verovatno neće desiti jer će ga vlast zaštiti. Ali, doći će dan i za to - kaže Kragović.

2024 © - Vesti online