Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.07.2011.
13:49
Vestionline A

Krasić najveća pričalica, 78 poslanika ni reč

Radikal Zoran Krasić oborio je svoj prošlogodišnji rekord i zadržao "titulu najveće pričalice" u parlamentu, pošto je za skupštinskom govornicom proveo 11 sati i 45 minuta, dok čak 78 poslanika, prema podacima Skupštine Srbije, tokom prolećnog zasedanja nije progovorilo ni reč.

Poslanici u Skupštini Srbije - koliko je ko diskutovao?
 

Skupštinski podaci pokazuju da je Krasićev dosadašnji rekord od sedam sati, oborila i njegova stranačka koleginica Vjerica Radeta, koja je na diskusiju "potrošlila" osam sati.

Najpričljiviji - Zoran Krasić

Poslanici Srpske radikalne stranke su se za reč javljali više od 600 puta, a njihov lider Dragan Todorović bio je ove godine nešto manje aktivan - govorio je manje od sat vremena.

U vladajućoj koaliciji prednjačila je šefica ZES-a Nada Kolundžija, koja je 35 puta dobila reč i u raspravi provela sat i 47 minuta, a u "stopu su je pratili" Srđan Milovojević i Mirko Čikiriz, koji su za govornicom bili 30 puta.

Iz ZES-a, međutim, dolazi i poslanik koji je tokom prolećnog zasedanja bio najćutljiviji - Ivan Jovanović debatovao je samo minut i 38 sekundi.

Šef poslanika Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić pričao je dva sata i 10 minuta, ali je ostao u senci Milice Vojić-Marković, koja se za reč javljala 64 puta i govorila više od četiri sata.

Jorgovanka Tabaković

U Srpskoj naprednoj stranci glavnu reč je 5 sati i 25 minuta vodila Jorgovanka Tabaković, predsednik te stranke Tomislav Nikolić sat i po vremena, dok je u Novoj Srbiji "najzapaženiji" bio lider te stranke Velimir Ilić koji je "polemisao" skoro pet školskih časova.

Predsednik Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović je u raspravi proveo tri sata i 53 minuta, šef poslanika SPS-JS Branko Ružić 41 minut, a Momo Čolaković iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije 15-tak minuta manje.

Mada skupštinska sala neretko izgleda prazna, sednicama je u proseku prisustvovao 161 posalnik, dok je u raspravi najviše učestvovalo njih 40. Rekord je postavljen kada su u jednom danu 171 put zatražili reč.

Najpričljiviji ministar - Božidar Đelić

Među članovima Vlade Srbije, koji su parlament dolazili da brane zakone i odgovaraju na pitanja poslanika, najpričljiviji je bio potpredsednik vlade Božidar Đelić, koji je govorio oko dva i po sata.

Premijer Srbije Mirko Cvetković za govornicom je proveo 103 minuta, minut manje od ministarke sporta Snežane Samardžić-Marković i minut više od guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića.

U srpskom parlamanetu, tokom prolećnog zasedanja, usvojena su 52 zakona i 20 drugih akata, na koje je podneto više od 1.600 amandmana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 18:05
Ja u tome ne vidim nista lose! Svaka cast Zokiju!!! Valjda bi i trebalo da prica onaj koji ima sta da kaze, i ko se ne povlaci u sebe cim drugi progovore, nego neumorno trazi rjesenja! Za sta su uopste i placeni svi "ostali" clanovi skupstine, ako u toku jedne godine ni jedan jedini put cak ni usta ne otvore??? Velika vecina presjedi sjednice bez da daju jedan ton od sebe, iskljucivo da bi na kraju mogli da kasiraju svoje dnevnice, koje im drzava isplacuje nakon sto je novac uzela od gradjana Srbije! To je najgora vrsta insekata, cim bez trunke savjesti mogu da pune svoje dzepove, otimajuci narodu iz usta, a za narod ne rade apsolutno nista!!! Sramota!!! Takve treba na ulicu izbaciti!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online