Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.07.2011.
23:44
Đ. Barović - Vesti A

Kosovo i dalje bure baruta

Nekadašnji komandant Združenih snaga na jugu Srbije, general Ninoslav Krstić kaže da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dobro uradio što je realnu sliku situacije na Kosmetu, jugu Srbije, ali i Raškoj oblasti, preneo šefovima policija evropskih zemalja na Kongresu u Hagu.

Ninoslav Krstić

- Međunarodna zajednica ima mehanizme da utiče na albanske lidere u Prištini, ali i muslimanske u Sarajevu, koji evidentno političke ciljeve pokušavaju da ostvare prenošenjem na polje ekstremizma i terorizma - kaže general Krstić i dodaje da je Kosovo i dalje bure baruta koje niko ne shvata ozbiljno.


- Očigledno je da privremene institucije na Kosovu nisu u stanju da se izbore sa ogromnim problemom organizovanog kriminala, ali i uspostavljanjem punog suvereniteta na celoj teritoriji.

Sever Kosova im je i dalje trn u oku i kako bi taj problem rešili odlučili su da intenziviraju zahteve za nezavisnošću Albanaca na jugu Srbije.

Za tu svrhu i dalje postoje grupe bivših pripadnika UČK, koji će inicirati sukobe ne samo u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, već i na severu Makedonije - tvrdi general Krstić.


I nekadašnji šef Vojne bezbednosne službe, general Momir Stojanović, slaže se sa ovom ocenom, ali i postavlja pitanje zbog čega vlasti u Srbiji ne traže potpune odgovore od BIA i vojnih službi bezbednosti.
 

- Problem na koji je upozorio Dačić dešava nam se poslednjih desetak godina, ali svi zabijaju glavu u pesak i prave se da je sve u redu. Kada sam upozorio na problem vehabija u Raškoj oblasti, ućutkan sam.

Uostalom, u Upravi vojne službe i dalje se nalazi moja analiza sa detaljnim procenama, pa neka je sada neko pročita i kaže gde sam pogrešio i ako nisam, zbog čega sam onda penzionisan - kaže general Stojanović.

Ko su nove vehabije?


General Ninoslav Krstić kaže da je eskalacija vehabizma u Raškoj oblasti pokušaj vlasti u Sarajevu da naprave "ravnotežu" za Republiku Srpsku u BiH.
 

- Međutim, mnogo više me plaši to što su ekstremističke i terorističke grupe nalik na kriminalne klanove - čim jedna propadne, druga je nasledi.

 

Pre nekoliko godina je uhapšena organizovana grupa vehabija s arsenalom oružja, ali posle toga nemamo nikakvih informacija sa terena, a podsetiću da kada su ubijeni Mile Luković i Dušan Spasojević, sve njihove poslove je veoma brzo i jako uspešno nastavio Darko Šarić - upozorava general Krstić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 21:07
fitilj ce tinjati dokle god se ne povrati okupirana teritorija srbije.
Ponedeljak 04.07.2011. 09:34
Ljudi su realno opisali beznadežnu situaciju u kojoj se Srbija nalazi sa žutim glodarima na čelu i prosto vape za promenama. Što se tiče Lukovića i Spasojevića dobro je da se priznaje da su ubijeni, do sada je bilo da su poginuli u borbi. Žuti strepe da se Čedomor ne overdozira pa prolupa i počne da priča istinu o svim akrobacijama u Šilerovoj uključujući i Legiju i 5 oktobar. Mnogi se plaše veličine prevare koja će da ispliva.
Četvrtak 20.10.2011. 10:48
bice tako dokle god traje americka okupacija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online