Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 02.07.2011.
13:04
J. Arsenović - Vesti A

Vlada Srbije za limuzine dala 321.000 evra

Vlada Srbije ponovo je obnovila vozni park i to sa 19 novih škodinih super 1,8 TSI automobila srednje klase koji će za prve putnike imati učesnike Parlamentarne skupštine Oebsa.

Nije beg cicija: Prvi korisnici voznog parka biće parlamentarci Oebsa
 

U vreme velike ekonomske krize na koju se vlast stalno poziva pravdajući se za loše rezultate i nizak standard građana, državna kasa se otvorila za 321.000 evra, koliko koštaju pomenute škode i to bez PDV-a.


- Ova vlada je prilično rasipnička, dok stalno govori da se na sve strane štedi i da će smanjiti troškove administracije, dešava se upravo suprotno. Dovoljno je da vam uporedim '97 ili '98. kad je Vlada imala onoliko automobila koliko je bilo ministara i nijedan više, a sad ima 200 automobila više! Neka javno kažu koliko ima tih službenih automobila? Ima ih previše jer su ministarstva brojna i zato što se ne zna ko je bitan a ko nije i ko može da koristi službeno vozilo, a ko ne - kaže za "Vesti" poslanica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić.
 

Za Amerikance posebno

Godana Pop Lazić, koja je takođe deo srpske delegacije u skupštini Oebsa, kaže da su srpske i ostale delegate, od hotela gde budu odseli do zgrade gde se održavaju zasedanja, domaćini uvek organizovano prevozili autobusima.
- Jedino sam primetila da su Amerikanci koristili automobile sa diplomatskim tablicama za prevoz svoje misije - kaže Lazićeva.

Prvobitna informacija je bila da će kupljene škode biti korišćene samo za strane goste, počev od učesnika Parlamentarne skupštine Oebsa.


- Naravno da vozila nisu namenjena samo za strance ili samo za učesnike skupštine Oebsa. To je redovno obnavljanje voznog parka Vlade, jer imamo dosta raubovanih vozila koja su prešla preko 600.000 kilometara. Skupština Oebsa je samo povod da se nabavka baš sada upriliči, ali će ta vozila posle ovog događaja biti deo redovnog voznog parka Uprave za zajedničke poslove koja vozilima opslužuje ne samo Vladu već i skupštinu, predsedništvo, Ustavni i Vrhovni sud - kaže za "Vesti" šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.


Jubilarno 20. zasedanje Parlamentarne skupštine Oebsa biće održano od 6. do 10. jula u Beogradu i prema rečima člana srpske delegacije Mehe Omerovića, računa se da će biti preko 700 učesnika iz 56 zemalja.


- Članovi Sekretarijata Oebsa moraju imati posebna vozila za prevoz i tako je svuda gde se održavala Parlamentarna skupština. Tako je bilo u Litvaniji, na Siciliji ... Za prevoz najvećeg broja članova delegacija biće korišćeni autobusi. Nema tu nikakve mistifikacije - objašnjava za "Vesti" Omerović.
 

Na raspolaganju 343 vozila

Od početka godine do kraja maja Uprava za zajedničke poslove potrošila je 35.276.085 dinara za održavanje vozila u državnom voznom parku.
Uprava sada raspolaže sa 343 vozila, od kojih je 33 u postupku rashodovanja.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 13:53
ovo nije tačna cifra ,Škoda Superb košta blizu 30 000 i kada se to pomnoži sa 19 vozila ukupna suma nikako nije 321 000 čak i kada se odbije pdv
Subota 02.07.2011. 17:04
Drugovi, to nije ništa...Vi se bunite kad vam vlada kupuje Škode. I još je za njih ukupna dala 321 000 eura. Toliko je koštao JEDAN bmw 'dragog' nam premijera. A i ostali voze svoje guzice u autima koje ne voze niti članove najvećih svjetskih vlada.
Subota 02.07.2011. 13:56
Kako su propustili da kažu da će ova nabavka služiti da OEBS parlamentarce ubede da Kosmet ostane u Srbiji jer je Srbija bogata i uređena država. Kakvo god trange -frange žuti grebatori naprave Kosmet im je zaprška obavezno. Uigrali se za deset godina pa sada na rastanku samo klepaju ko koliko može. A opozicija se pojede od muke, njima ostaje situacija kao u Grčkoj što je nasledio Papandreu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online