Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 28.06.2011.
14:33
Beta A

Samo tradicija Srbina spasava

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je Srbiji sada "preko potrebno da ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo", a da Vidovdan "najbolje svedoči da se jedinstvo naroda može izgraditi samo na osnovu trajnih nacionalnih vrednosti".

Predsednik DSS: Vojislav Koštunica
 

"Mi smo vidovdansku ideju neprolazne pravde pretočili i uneli u prembulu Ustava, kada smo zapisali jednostavne, ali istinite reči da je Kosovo neotuđivi deo Srbije. I Republika Srpska ima posebne razloge da slavi Vidovdan, jer je u svesti srpskog naroda i u našoj kulturi snažno urezana vidovdanska etika Gavrila Principa", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Predsednik DSS je istakao da Srbija i Srbi nisu država i narod "nastali od juče" pa da svakoga dana moraju da slušaju kako im "dele lekcije, zadaju nove zadatke i uslove".

"Ako ne pokažemo samopoštovanje naroda i države, koji preko vidovdanskog zaveta već vekovima zna šta je pravda, zašto bi nas onda poštovale države koje su zaista i nastale koliko juče. Srbija je davno naučila da sve ima alternativu osim večnih i neprolaznih istina koje je naš narod pre mnogo vekova primio", naveo je
Koštunica.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 14:48
Jedni čovek koji je između 18 ( osamnaest) lidera i liderčića imao poverenje naroda 5 oktobra 2000 i smeo svakoga da pogleda u oči. Prodao ga narod za obećanje da će 4 miliona Srba dobiti po 1000 evra čim Tadić pobedi na izborima. Nije vredela matematika da Srbija jednostavno nema 4 milijarde evra, halavost je bila jača od mozga i patriotizma. ( to je ono što se ne sipa u traktor). Jurimo u ponor nezadrživo, sve uz priču kako nemamo alternativu.
Utorak 28.06.2011. 15:16
Ponosni smo što smo Srbi, što smo potomci svetih Nemаnjićа, što nаm je u srcu Kosovski zаvet, što volimo svoju Crkvu, svoje pismo, svoje junake i svoj nаrod i svoju zemlju. I što voleći svoje ne mrzimo druge, jer smo prаvi Hrišćаni, Svetosаvci, Srbi, kаkvi su bili svi nаši preci i uz Božju pomoć, takvi bi trebali biti i svа nаšа pokolenjа. Iаko ne spаdаmo u velike nаrode po broju, nаš život i nаšа istorijа predstаvljаju proživljeno Jevаnđelje, jedinstveno delo neiskаzаne hаrmonije i krаsote. Time se ponosimo, zа tu Istinu smo strаdаli i dаnаs strаdаmo... U Bogа verujemo, аli u ljude i ovu današnju vlast ne možemo verovаti..
Utorak 28.06.2011. 16:02
Voislav Kostunica je jedini covek kome se iskreno moze verovati.Svi ostali su lazovi.Opametimo se vec jednom.Izbori se blize! Ne dozvolimo da nam Americke sluge upropastuju drzavu.Jednu Srbiju imamo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online