Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Nedelja 26.06.2011.
14:43
Vestionline A

Restitucija uslov za EU

Restitucija ja uslov bez koga Srbija neće moći u Evropsku uniju (EU) i prvo taj ispit mora da položi ova država, rekla je potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković i naglasila da je SNS tražila vanredno zasedanje Skupštine Srbije zbog postoje "suviše različiti tonovi oko toga da li je Kosovo uslov za ulazak Srbije u EU ili ne".

''Ova vlada mora prvo da položi ispit, a ne da privatizuje sve i da onda kaže nemamo odakle da vratimo deo u naturalnom vidu, deo u novcu, koji su već potrošili iz fonda koji je u ovu svrhu izdvajan od privatizacije'', izjavila je Tabaković, dodavši za novosadski Dnevnik da vlast prvo položi dug prema privatnim vlasnicima i pokaže Evropi kako je ozbiljna rešavajući problem starog vlasništva.

Vlast čeka poslednji trenutak da raspiše izbore: Jorgovanka Tabaković


Onda, kako je rekla, treba da rešavamo pitanja povraćaja, odnosno gazdovanja imovinom opština i pokrajine, da nam se ne desi da neki slučajni predsednik opštine, poput nekog slučajnog naslednika, ne rasproda svojim pravom na raspolaganje svu tu imovinu, pa da se sutra pitamo šta nam se to desilo.

Uz mehanizme najboljeg gazdovanja tom imovinom u interesu građana moramo zajednički da dođemo do rešenja, ali ne kao sa dva zakona unazad, kada je dato obećanje da će biti bolje. Samo ponavljam pitanje gospodina Jagera iz MMF "a ko će platiti ceh", rekla je Tabaković.


Ona je ocenila da je najveći problem aktuelne vlasti što su zvaničnici EU "prozreli neiskrenost institucionalnog uređenja države Srbije u smislu dobrih zakona koji se primenjuju" i "zbog toga treba požuriti sa izborima.


Tabaković je rekla da će vlast čekati poslednji rok za raspisivanje izbora, računajući da će narod možda moći da zaboravi loše rezultate, a da će poverovati novim obećanjima.


"To mislim da ovaj put neće vredeti, mada je Mlađan Dinkić pokazao zavidno političko umeće prevođenje "žednih preko vode" i građana i koalicionih partnera".

Ona je objasnila i zašto je SNS zatražio hitnu sednicu Skupštine o Kosovu.


"Zbog disonantnih tonova koji dolaze od ljudi koji zastupaju Vladu, a trebalo bi da se drže stanovišta koje Ustav podrazumeva, a to je celovitost Srbije, čiji je sastavni deo Kosovo i Metohija".

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.06.2011. 14:55
у Србији је таква,да много ''функционера'' који заједно седе у власти,дају потпуно различите изјаве ,један од другога. Могу се чути различити ставови,чак и од страначких колега:''Треба признати Косово - Никада нећемо признати Косово!/ Нема нових услова за улазак у ЕУ - Имамо нове обавезе за прикључење ЕУ!.....'' Као да у влади седе ,свако за себе и само зарад сопствених циљева и интереса! Велика је то брука за Србију,због таквог понашања и односа према свему што се чини у име Србије,није ни чудо што нас нико у свету и не схвата за озбиљно. Исмевају нас пропале комичарке сумњиве прошлости, нижи чиновници у страним амбасадама дају налоге председнику и премијеру шта морају да раде,СРАМОТА!!!!
Nedelja 26.06.2011. 14:56
Mука је овом народу од овакве власти. Уместо да раде у интересу народа и Србије,све што помисле је само лични интерес. Превише смо шанси пропустили,а било их је доста,само зарад личне сујете и нарцисоидности појединаца. Било им је важније,какав ће утисак оставити на друге од тога да својим потезима и одлукама побољшају живот овом народу. Извињавају се за све и свашта,чине уступке без разложно свакоме ко то затражи и то нај чешће на штету грађана Србије.
Nedelja 26.06.2011. 14:53
То знамо, него да ми скинемо ове па ћемо после о Европи јер док су ови на власти ми скапавамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online