Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 17.06.2011.
15:55
Beta A

EU od Srbije traži reviziju privatizacija

Evropska komisija traži poslala je pismo Ministarstvu pravde Srbije u kojem traži preispitivanje privatizacije više od 20 srpskih firmi. Ministar policije ivica Dačić kaže da će pismo biti predato nadležnim organima na dalji rad.

Ivica Dačić potvrdio da je Evropska komisija zatražila reviziju više od 20 privatizacija

"Reč je o privatizaciji više od 20 preduzeća čiju bi zakonitost trebalo preispitati po kriterijuma koji su važni za pristupanje samim pregovorima (o pristupanju Srbije Evropskoj uniji) i zaključivanje određenih poglavlja tih pregovora", kazao je Dačić na konferenciji za novinare u zgradi “Telenora“.

On je rekao da u pismu koje je Evropska komisija poslala Srbiji nema ničeg novog,

Filter protiv pedofilije


Dačić je u zgradi “Telenora“ potpisao u ime MUP-a sporazum sa tom kompanijom o saradnji na polju uvođenja “Telenorovih“ filtera za blokadu pristupa ilegalnim sajtovima sa sadržajima seksualnog zlostavljanja dece i istakao privatizaciju te kompanije kao dobar primer tog procesa.

niti podataka koji do sad nisu bili izneti u javnost.

"Redovno sa Evropskom komisijom razmenjujemo informacije o pojedinim procesima i dešavanjima i to nije ništa spektakularno", rekao je Dačić i dodao da će policija pružiti Ministarstvu pravde punu podršku na ispitivanju zahteva iz pisma.

Dačić je na konferenciji za novinare izneo i stav Socijalističke partije Srbije, čiji je predsednik, da nema ništa protiv privatizacije, ali da bi trebalo odlučiti šta bi trebalo da bude u državnim rukama, šta u privatnim, kako se, kako je naveo, privatizacija ne bi svela samo na "pljačku i zloupotrebu prava".

"SPS se zalaže za preispitivanje privatizacija. Većina od trećine privatizacionih ugovora je raskinuto i završilo se tako što su radnici ostali nezadovoljni, vlasnici izvukli kapital iz firmi ili ih rasprodali a radnici onda došli da se biju sa policijom, demonstriraju ispred vlade, leže na pruzi. To ne može da bude efekat dobre privatizacione politike", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2011. 16:21
Чини ми се да Дачић поново служи као "жртвено јагње"!!! Мада, код нас може само на папиру да стоји да треба да преиспитају те сумњиве приватизације јер од тога у пракси неће бити ништа јер челницима владе не одговара да се сазна ко је, како и на који начин оштетио државу!
Petak 17.06.2011. 18:25
Ova tužna epizoda će se zvati "Cane uzvraća udarac" sada će Bodo Hombach i društvo da protresu stvari od "Novosti", Beka i osobe M. do Pajtića i privatizacije "Dnevnika". Onda kada krene mašna ode i cela čarapa po sistemu - ne bi ja drugovi nikada,ali naterao me taj i taj. Sve znaju oni u EU, ali čekaju momenat tako reći do koferčeta, mister Pjevčevića i Dačića.
Petak 17.06.2011. 17:51
pa kako da preispituju sami sebe?!?!?!?ovde se radi po principu da kad dodje nova vlast onda hapsi prethodnu vlast i tako sve u krug...zacaranom krugu nikad kraja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online