Petak 17.06.2011.
15:55
Beta

EU od Srbije traži reviziju privatizacija

Ivica Dačić potvrdio da je Evropska komisija zatražila reviziju više od 20 privatizacija

"Reč je o privatizaciji više od 20 preduzeća čiju bi zakonitost trebalo preispitati po kriterijuma koji su važni za pristupanje samim pregovorima (o pristupanju Srbije Evropskoj uniji) i zaključivanje određenih poglavlja tih pregovora", kazao je Dačić na konferenciji za novinare u zgradi “Telenora“.

On je rekao da u pismu koje je Evropska komisija poslala Srbiji nema ničeg novog,

Filter protiv pedofilije


Dačić je u zgradi “Telenora“ potpisao u ime MUP-a sporazum sa tom kompanijom o saradnji na polju uvođenja “Telenorovih“ filtera za blokadu pristupa ilegalnim sajtovima sa sadržajima seksualnog zlostavljanja dece i istakao privatizaciju te kompanije kao dobar primer tog procesa.

niti podataka koji do sad nisu bili izneti u javnost.

"Redovno sa Evropskom komisijom razmenjujemo informacije o pojedinim procesima i dešavanjima i to nije ništa spektakularno", rekao je Dačić i dodao da će policija pružiti Ministarstvu pravde punu podršku na ispitivanju zahteva iz pisma.

Dačić je na konferenciji za novinare izneo i stav Socijalističke partije Srbije, čiji je predsednik, da nema ništa protiv privatizacije, ali da bi trebalo odlučiti šta bi trebalo da bude u državnim rukama, šta u privatnim, kako se, kako je naveo, privatizacija ne bi svela samo na "pljačku i zloupotrebu prava".

"SPS se zalaže za preispitivanje privatizacija. Većina od trećine privatizacionih ugovora je raskinuto i završilo se tako što su radnici ostali nezadovoljni, vlasnici izvukli kapital iz firmi ili ih rasprodali a radnici onda došli da se biju sa policijom, demonstriraju ispred vlade, leže na pruzi. To ne može da bude efekat dobre privatizacione politike", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online