Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.06.2011.
14:33
Vestionline A

''DS ne treba da toleriše egzibicije Dinkića''

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića ocenio je danas da bi izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave po predlogu Ujedinjenih regiona Srbije (URS) bila "strašna cena kojom Demokratska stranka (DS) pokušava da kupi koalicioni mir".

LDP je zatražio da Skupština Srbije u sredu ne razmatra taj predlog URS koji je, navodi LDP, po mišljenju Fiskalnog saveta, neodrživ, površan i katastrofalan za finansijsku stabilnost i budućnost Srbije.

Demokrate, zašto se ''ne branite'': Čedomir Jovanović
 

"Usvajanje URS-ovog zakona o fiktivnoj decentralizaciji bila bi strašna cena kojom DS namerava da kupi kratkotrajni koalicioni mir, tako što će pružiti podršku Dinkićevoj demagogiji koju on pokušava da podvali pod firmom decentralizacije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je ocenio da je neverovatna inercija vladajuće koalicije, pod vođstvom DS, koja toleriše političke egzibicije lidera URS Mlađana Dinkića "dok njegova stranka preko kragujevačkog budžeta, pred očima vlade u kojoj učestvuju, finansira prevoz oružara koje šalje u Beograd u nameri da destabilizije državu i dodatno, za njegov račun, ucene Vladu".

Ako pristane, smatra Jovanović, DS će biti ključni krivac, kao stranka koja dozvoljava da se njen premijer ponižava, a ona sama gazi izjavama Dinkića o Vojislavu Koštunici kao najboljem premijeru koga je Srbija imala, dok toleriše njegov populizam koji će završiti u paktu sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

"Odgovornost nije na Dinkiću koji ovu agresivnu kampanju zamišlja samo kao novu etapu u katastrofi koju je proteklih 10 godina stalno izazivao podmuklim rušenjem vlade posle 12. marta, uvođenjem NIP-a kao instrumenta za kupovinu glasova i zapošljavanje svojih kadrova, lažnim obećanjima o akcijama od 1000 evra, prošlogodišnjim konceptom statističke regionalizacije kroz koji je želeo da sebi obezbedi resurse za stanak na vlasti", navodi Jovanović.

Predsednik LDP je naveo da se sednica Skupštine, planirana za sredu, ne sme održati, i da očekuje da predsednica Skupštine uvaži zahtev te stranke za skidanje tačke dnevnog reda.

Jovanović smatra da je Srbiji potrebna kvalitetna decentralizacija i ukazuje da je LDP već počeo proces konsultacija koji će u narednih nekoliko dana dovesti do predloga vrlo preciznog i brzog redosleda koraka koji treba da dovede do nje.

"Široka javna rasprava, ustavna promena, uključivanje gradova i opština u proces odlučivanja i poštovanje dogovora sa MMF-om i budžetskog sistema moraju biti ključne tačke te inicijative", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Petak 10.06.2011. 16:57
Na kraju će Čedomor da ostavi Tadića bez svoje podrške i da samostalno izađe na izbore. Lepo se vidi da je čoveku dosta da stalno šlepa druge na glasovima svoje ogromne stranke. Nešto je nervozan, izgleda Simović i Kalinić polako pevaju ko je dolazio u Šilerovu i šta se tamo sve dešavalo i dogovaralo.
Subota 11.06.2011. 00:47
Srbija je zemlja bez proizvodnje,bez strategije,prepustena stihiji svetske ekonomije. Srbske firme, (vlasnici tajkuni,i Ceda ima firmu) bave se jednom od dve delatnosti,preprodaja strane robe Srbima,od kojih vecinu moze sama Srbija da proizvodi, (hrana) i druga delatnost je pruzanje kojekakvih usluga. Dug Srbije je 32 milijarde$,a ako isti ostanu na vlasti,koji su znali jedino uspesno da se zaduze,bankrot Srbije je neizbezan.
Petak 10.06.2011. 20:09
Е Чедомире. Не треба ни тебе да толерише. Преварант је овај МД, знаш га. Истерао те је из странке, истерао из власти. Сада је твој ред да га уништиш као и ДС што треба да разбијеш. На жалост, твоја снага је равна лету лептира у олуји.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online