Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.06.2011.
05:15
Vesti A

Lazarevo će obeležavati Dan žrtve za otadžbinu

Ratko Mladić će u Lazarevu, malom banatskom selu gde je uhapšen, dobiti tri glavne ulice, muzej i spomenik, planiraju meštani, a dan kada je uhapšen obeležavaće se kao Dan žrtve za otadžbinu.

Ovo selo hoće da se pobratimi sa Mladićevim rodnim Kalinovikom, a posetiocima će ponuditi da pecaju na obližnjem kanalu Dunav-Tisa-Dunav, gde je i general lovio ribu.
 

Na mestu gde je držao košnice, ubuduće će prodavati Mladićev med.

Ostaje Lazarevo, s Mladićem u srcu

Na sledeću utakmicu lokalnog fudbalskog kluba Zadrugar, navijači su isplanirali da svi dođu u majicama sa Mladićevim likom.

U Lazarevu se sad prisećaju i 2005. godine, kad je vladika Filaret osveštao temelje crkve i izgovorio rečenicu: "General je među nama." Sad se pitaju da li je to bila samo metafora?

Gledali svog heroja

 

Veliko interesovanje: Prenos suđenja prati se u Srbiji

Mirno je i tiho bilo u Lazarevu. U centru sela, u lokalnoj kafani, Momo Živković i još nekoliko meštana sede uz hladno pivce.


- Gledali smo taj cirkus iz Haga. Nema tu šta da se komentariše. Videli ste srpskog heroja. Ponosit, istrajan i gonjen željom da dokaže da je u pravu i da je pravda na njegovoj strani.

 

Zaista smo ponosni na njega - kaže Momo, inicijator predloga da Lazarevo promeni ime.


Nema tog meštanina u Lazarevu, koji će reći da se stidi svoga sela zato što je baš ovde uhapšen general.

 

Mi smo ponosni na njega, imamo informacije kakvi su sve mitinzi podrške generalu održani u Bosni. On je to svojim delima zaslužio i samo da poživi, a Bog neka ga čuva - dodaje Živković.

 

B. G. - Vesti

POVEZANE VESTI

Subota 04.06.2011. 08:29
Zna narod da je Ratko Mladic heroj,kojega optuzuju zlikovci. Sta je sa optuznicom protiv NATO za ilegalni rat protiv Srbije,za masakriranje nevinih civila, za unistavanje javne i privatne svojine,za upotrebu osiromasenog uranijuma? Vladika Artemije je napisao tuzbu protiv Nato ,ali SPC i zuti su je odbacili. Da li ce oni odgovarati za zlocine. Nikad.Medjunarodno pravo ne postoji,samo sila jacega odredjuje hladnokrvno, i planski ubistva radi otimacine prirodnog bogatstva ostalih zemalja. Primer sile,osim nad Srbijom je i Irak gde Nato pobi milion civila iracana,a to isto rade i u Libiji,da bi nakon zavrsenog posla krenuli na sledecu zemlju i nastavili sa unistavanjem i masakriranjem.
Subota 04.06.2011. 13:33
Lepa ideja,ali sta ako demoNkrate to ne dozvole?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online