Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.06.2011.
01:16 >> 08:15h
Beta A

Poljoprivrednici nezadovoljni, ali prekidaju protest

Udruženja poljoprivrednika pozvala su sve zemljoradnike da prekinu protest, navodeći da, iako nisu zadovoljna ishodom večerašnjeg sastanka sa resornim ministrom, smatraju da nastavak protesta može dovesti do neželjenih posledica i za njih i za ostale građane.

"Budući da nije bilo moguće napraviti dodatni napredak u razgovorima sa ministrom... iako su udruženja nezadovoljna konačnim ishodom, zauzet je zajednički stav da nastavak protesta može dovesti do neželjenih posledica za poljoprivrednike i ostale građane.

Zbog toga Asocijacija poljoprivrednika i ostale organizacije koje su podrzale protest pozivaju sve ucesnike da sa protestima prestanu", navodi se u saopštenju Asocijacije poljoprivrednika.

U saopštenju se navodi da je na sastanku dogovoren "širok spektar mera ruralnog razvoja, koje će se primenjivati u tekućoj godini", ali su predstavnici poljoprivrednika istakli da "ovi pomaci ne zadovoljavaju zahteve koje su podržala sva udruženja koja su učestvovala u protestu".

Tresla se gora, rodio se miš - po običaju

U razgovorima u Vladi Srbije učestvovali su, kako se navodi, predstavnici Asocijacije poljoprivrednika i ostalih udruženja koja su podrzala protest sa jedne strane, i ministra poljoprivrede (Dušana Petrovića) sa druge strane.

Ministarstvo poljoprivrede je pre dva dana, na insistiranje Asocijacije poljoprivrednika, odustalo od prvobitne ideje da subvencije isplati samo za površine do 10 hektara obradivog zemljišta i povećalo davanja za one do 30 hektara, navodi se u saopštenju.

Vlada: Neophodne promene subvencija

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović ponovio je na sinoćnom sastanku sa predstavnicima poljoprivrednika koji su u protestu da su promene strukture subvencija i podsticaja neophodne za stabilno snabdevanje tržišta osnovnim namirnicama, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju dostavljenom medijima kasno sinoć se navodi da su predstavnici vlade najavili da će poljoprivrednicima omogućiti raspolaganje jeftinijim dinarskim kreditima sa rokom dospeća do tri godine i sa fiksnom kamatnom stopom od osam odsto na godišnjem nivou, koji će se odnositi na investicije i na tekuće finansiranje.

Kako je navedeno, predstavnicima nezadovoljnih poljoprivrednika predočene su i druge mere poljoprivredne politike, a ministar Petrović je izrazio nadu da će protesti biti okončani i pozvao predstavnike poljoprivrednika na saradnju u interesu svih građana Srbije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2011. 11:14
Sta strajkujete kad ne izdrzite do kraja.Tako nam je sve,kakit cu piskit cu nigde revolucion!!!!!Izijem vam karakter.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online