Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 01.06.2011.
00:18
Vestionline A

''Hag se neće smiriti dok ne uhapsimo Hadžića''

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je Srbija hapšenjem i izručenjem Ratka Mladića završila veliki posao, ali da Haški tribunal neće odustati dok ne bude uhapšen i Goran Hadžić.

"Završili smo veliki posao, ali još je jedno ime na našoj listi. Hag neće odustati od zatvaranja kompletne priče o saradnji Srbije sa tribunalom. Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtev. Serž Bramerc mi je, čestitajući još na Brionima, rekao da sada mora da piše novi izveštaj Ujedinjenim nacijama", rekao je Vukčević za "Politiku".

To je stari zahtev: Vladimir Vukčević

On je naglasio da je uspešnosti lociranja i hapšenja Mladića sigurno doprinelo baš to što se akcija odvijala daleko od očiju javnosti.

"Zanimljivo je da posle uspešne operacije dolaze i teorije zavere koje su pratile i Karadžićevo hapšenje. Rusi su ga doveli, radio je na građevini, inscenirano je hapšenje...To je rezultat strpljivog i profesionalnog rada Akcionog tima i službi bezbednosti", naveo je Vukčević.

Na pitanje kako komentarišete činjenicu da su vest o hapšenju Mladića prvi objavili hrvatski mediji, tužilac za ratne zločine je rekao:

"To mi vređa sujetu, zato što je objavljeno i pre nego što sam ja imao potvrdu".

Vukčević je ponovio da će tužilaštvo istražiti ko je sve pomagao Mladiću u skrivanju, "pogotovo one za koje se sumnja da su to radili u strukturama vlasti".

Povodom tužbe Mladićeve porodice za vraćanje novca koji je oduzet prilikom jednog od pretresa njihove kuće, pod obrazloženjem da je bio namenjen pomaganju skrivanja haškog optuženika, Vukčević je rekao da "pomaganje članu uže familije nije krivično delo".

"Sada je očigledno da je porodica pomagala Mladiću u skrivanju pošto je lociran u kući svog bliskog rođaka. Sud će odlučiti o eventualnom vraćanju oduzetog novca, s tim da je u toku pretkrivični postupak protiv određenog broja osoba sa teritorije Srbije za učešće u ubijanju ratnih zarobljenika u Srebrenici", naveo je on.

Kada je reč o nezavisnoj istrazi o trgovini ljudskim organima na Kosovu, Vukčević je rekao da je za nas nezavisna istraga najbolje rešenje, "ali tako da u okviru nje budu angažovani i Euleks i naše i albansko tužilaštvo".

"Smatram da bi (bivša glavna tužiteljka Tribunala) Karla del Ponte bila dobar izbor za nezavisnog istražitelja, jer je profesionalac, poznaje region, ljude i okolnosti. Ona je i otvorila tu priču u javnosti navodima u svojoj knjizi", kazao je on i dodao da je ovaj slučaj tek posle izveštaja Dika Martija uspeo da dobije zasluženu međunarodnu dimenziju.

"Mnoge uticajne zemlje, među kojima i Rusija, ukazuju da bi trebalo istragu prepustiti nezavisnim međunarodnim telima, kako bi se prevazišli realni problemi na terenu poput zaštite svedoka, curenja informacija, pritisaka politike", kazao je Vukčević.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2011. 00:27
Prodana duso !
Sreda 01.06.2011. 00:39
Leba ti Vukcevicu, kako te nije sram te sede kose i jarece brade ? Imas li ti covece ista u svojoj glavi ? Da li si svestan kakav si nokaut lupio i u lice se nasmejao svim srpskim zrtvama ? Ajde, donekle razumem, Srbija pod pritiskom, na kolenima, uhasili ste ga, ali da se utrkujete ko ce se vise iskeziti u objektiv i ko ce dati licemerniju izjavu i takvo nasladjivanje, definitivno ne mogu da shvatim. Da li ti zaista verujes da te bilo ko iz krugova medjunarodne zajednice postuje? Izdao si danas generala, sutra ces i majku rodjenu! Bruko jedna, ostacemo upamceni kao narod koji je dzelatima predao svog najveceg borca !
Sreda 01.06.2011. 00:28
Nego da ga se pita javno zasto ne spominje nigde UN u istrazi. Kaze, daj sta das..ali samo srbskog mesa, jelda Vukcevicu,.inace ce da ti Hag i ego izgladne. Otavio valjda Bramerc na njega utisak stiskavcem pod briunskim stolom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online