Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.05.2011.
13:08

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Hag mora da sudi i Tačiju

Hapšenje Ratka Mladića bila je naša obaveza jer smo potpisali Dejtonski sporazum i obavezali se na saradnju sa Haškim tribunalom. Plaši me da od predstavnika međunarodne zajednice ponovo ne stigne dobro znana poruka "Srbija je učinila još jedan korak ka Evropskoj uniji" umesto da dobijemo statusa kandidata, kaže Dragan Marković Palma, lider jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine.

Tražimo jednake kriterijume za počinjene zločine

 
Kakav je vaš stav povodom nedavnog hapšenja Ratka Mladića?


- Mi smo se još Dejtonskim sporazumom obavezali da ćemo sarađivati sa Haškim tribunalom i to je naša obaveza. Ukoliko želimo u Evropsku uniju, a uskoro se odlučuje i da li ćemo dobiti status kandidata, onda sve preuzete obaveze treba ispuniti. Samo ne bi bilo u redu da sud u Hagu ima dvostruke aršine.

U kom smislu?

Posao gradonačelnika

 

Rekli ste da starije momke iz Jagodine vodite na more kako bi im proradili leptirići u stomaku...


- Šta tu ima loše, stvarno ne razumem. Nije mi uopšte bitno šta se o tome piše i govori, bio bih jako srećan da ti momci nađu svoju ljubav, zasnuju porodice i imaju decu. I o tome mora da brine gradonačelnik, vidite kakav problem s natalitetom imamo u Srbiji.

- Mi tražimo jednake kriterijume za sve optužene za ratne zločine. Ako je Karla del Ponte u svojoj knjizi iznela tvrdnje da je bilo trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine, a i Dik Marti je to napisao u svom izveštaju, onda i Hašim Tači hitno mora da bude uhapšen i izručen Hagu. Ljudi koji su to potvrdili nisu Srbi, nisu pristrasni i nisu jedini koji iznose na videlo da su vršeni monstruozni zločini nad Srbima na Kosmetu.
 

Šta bi trebalo da se desi?

- Tači hitno treba da postane cimer bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u ćeliji.

Da li ste vi zadovoljni hapšenjem Mladića?

- Nije to stvar zadovoljstva, to nam je obaveza. Sada je na redu Evropa. Mene je samo strah da od predstavnika međunarodne zajednice ponovo ne dobijemo već dobro znanu poruku "Srbija je učinila još jedan korak ka Evropskoj uniji", a da ne dobijemo status kandidata. Učinili smo sve što smo mogli, sada je na njih red.

Jeste li bili zbunjeni kad ste čuli za hapšenje, pre samo nekoliko dana ste tvrdili da Mladić nije u Srbiji?

- Bio sam pomalo iznenađen u prvom trenutku, ali to je bio zadatak istražnih organa i oni su ga obavili.

Na vaš račune se sve češće zbijaju šale u vezi s jagodinskim neženjama...

- Lako je ljudima da se šale kad nemaju takav problem. U tim godinama nije se lako oženiti.

Pa ćete vi da im pomognete?

- Kada zavirite u srca tih tridesetosmogodišnjaka naići ćete na kompleks.

Kakav kompleks?

- Ti momci su ostavljeni po strani, ne idu u kafiće, neprijatno im je da idu u diskoteke i kako onda da se ožene. To je veliki problem, to razumem i zato želim da pomognem.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.05.2011. 14:57
Za razliku od posleratnih komunista koji su uhapsili Gen.Dragoljuba Mihajlovica i streljali ga sramno zbog pohlepe za vladavinom,ovi moderni komunisti sto su na vlasti a krste se lazno pred narodom rade potpuno isto,sa razlikom sto ce ga poslati u Hag da ga kapitalisticki komunisti dozivotno zatvore.Srbija je postala mrtvacki kovceg za generale.I vi i ja dobro znamo zasto su se borili.Naterani od istih tih koji su hteli da poraze svet i da vladaju,naterali su nas da im se poklonimo. Eto dokle smo dosli.
Ponedeljak 30.05.2011. 19:19
Ako nam je ovaj covek merilo pameti u Srbiji ,Boze nas sacuvaj.Covek se brine ko ce skim i kako i to sve podmaze sa 1200 Evra a da ga neko pita o ekonomiji politici i stvarima koji su u interesu zemlj,pojma nema.Dokle ce praznoglavi da vode Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online