Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 29.05.2011.
20:17 >> 22:04h
Vestionline A

Mladićev sin: Moj otac nije zločinac

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj poručio je večeras u pismu okupljenima na protestu ispred srpskog parlamenta da će predsednik Srbije Boris Tadić morati da odgovara zbog hapšenja i najavljenog izručenja Ratka Mladića Haškom tribunalu i kao izdajnike označio i Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

U pismu koje je okupljenima pročitao njegov maloletni sin Vladimir (13), Šešelj je naveo da je "izdajnički režim Borisa Tadića uhapsio generala Ratka Mladića", za šta će "kad-tad morati da odgovara" i istakao da su mu to omogućili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Šešelj je optužio Nikolića i Vučića da su "izdali srpske nacionalne interese" i "osnovali stranku koja je pod kontrolom stranih obaveštajnih službi".

Okupljeni klicali ''Izdaja, izdaja''

Nikolić i Vučić su na taj način omogućili Tadiću da uhapsi Mladića, jer se Tadić nikada ne bi odlučio na to da njih dvojica "nisu izdali srpske nacionalne interse i Srpsku radikalnu stranku".

Na svaki pomen imena Tadića, Nikolića i Vučića okupljeni su glasno negodovali i uzvikivali "Izdaja, izdaja".

Šešelj je u pismu poručio da se SRS protivi učlanjenju Srbije u EU i NATO i da se zalaže za saradnju sa Rusijom. On je poručio i da će "Tadićevim hapšenjem biti skinuta ljaga sa srpskog naroda, jer je sramota hapšenje Mladića".

Pored funkcionera SRS na bini se nalaze porodice i supruge Vojislava Šešelja i Ratka Mladića. Na protestu SRS okupilo se više hiljada građana, a skup je počeo


oko 19.15. Miting obezbeđuju izuzetno jake policijske snage, a prema najavama iz
MUP-a na ulicama Beograda trebalo bi da bude oko 3.000 policajaca. Policija je zatvorila za saobraćaj plato ispred srpskog parlamenta.

Moj otac nije zločinac

Sin haškog optuženika Ratka Mladića, Darko, izjavio je večeras na protestu Srpske radikalne stranke da njegov otac nije ratni zločinac već borac za slobodu svog naroda i da je okupljenjima poručio da skup treba da protekne mirno.

"Ratko Mladić je branilac svog i drugih naroda. Borio se za slobodu svog naroda i nije naređivao ubistva civila i zarobljenika", rekao je Darko.

Darko Mladić

On je rekao okupljenima da je njegov otac zamolio da današnji skup protekne mirno i da "ne udari Srbin na Srbina".

"Ne smemo dozvoliti da nam nepismeni zapadnjaci pišu istoriju i govore da je Ratko Mladić zločinac jer je to najobičnija laž. Ratko Mladić nije samo moj otac i otac moje ubijene sestre. On je otac svih onih koji nisu ubijeni i bačeni u jame", rekao je Darko Mladić, aludirajući da je njegov otac branio srpski narod, a ne
ratovao protiv drugih naroda.

Darko Mladić je optužio vlast u Srbiji da ne poštuje zakone koje je sama napisala i da želi da isporuči njegovog oca Hagu uprkos tome što je teško bolestan i što ne može da prati suđenje.

Podsetio je da je Ratko Mladić imao moždani udar "što je posledica pokušaja trovanja na dan napada na Republiku Srpsku". Okupljeni su ga tokom govora pozdravljali sa "Darko Srbine" i uzvikivali ime Ratka Mladića, na šta im je Darko Mladić preneo da je uveren da će njegov otac zaplakati kada mu sutra bude pričao o protestu.

Nikolić: Protesti ne utiču na izručenje Mladića

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je večeras da nikakvi skupovi ne mogu da utiču na izručenje haškog optuženika Ratka Mladića i apelovao na mir.

"Nisam učestvovao u organizaciji mitinga i prema tome ne snosim nikakvu odgovornost", rekao je Nikolić na Televiziji B92 povodom nereda koji su izbili na protestnom skupu Srpske radikalne stranke organizovanom povodom hapšenja Mladića.

Nikolić je ocenio da taj skup neće ništa promeniti što se tiče izručenja Mladića i apelovao na mir.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2011. 20:26
onda ne ulazite u izdanicku prokletu skupstinu. bojkojtu te parlament. pokazite da ne zelite da sedite medju izdajnicima, prodanim dusama...ako to ne uradite, bicete deo te djavolje ekipe prodanih dusa.
Nedelja 29.05.2011. 20:24
Ja kažem da su šljamovi,i tražio sam da Krale kaže to isto.Šeki,hvala za izjavu,živ bio.
Nedelja 29.05.2011. 20:48
Razmišljajući o broju okupljenih demonstranata od kojih je bilo više policajaca nego okupljenih prosvjednika, ja se pitam. Što je u Srpskom narodu ostalo od ponosa. Ako se ne protive katastrofalnom životnom standardu, ako im je nacionalni osjećaj izblijedio do nedefinirane nijanse, ako prihvaćaju nestanak sunarodnjaka iz drugih bivših republika, ako prihvaćaju otimanje zemlje, ako slušaju vrijeđanja i ucjene zapada koji ih je bombardirao, ako toleriraju izdajničku vlast, ako, ako ,ako, odgovor je: SRBE J... SVATKO !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online