Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 25.05.2011.
11:49
Vestionline A

Sve samo da Evropska komisija bude zadovoljna

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da prilikom nedavne posete visokih evropskih zvaničnika Beogradu, srpskim vlastima nisu prenete nikakve skrivene poruke i ocenila da će mišljenje EK u oktobru biti pozitivnije ukoliko vlada što više preporuka EK bude ispunila.

"Mislim da je stvar vrlo transparentna. Mi smo se obavezali da ispunimo preporuke iz akcionog plana, a za EK su sada možda najvažnije one mere koje se odnose na blanko ostavke, finansiranje političkih partija i slično", rekla je Delević na Velikom forumu menadžera u organizaciji Srpske asocijacije menadžera u Beogradu.

Stvar je vrlo jasna: Milica Delević
 

Delević je kazala da se nada da će mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata koje će EK saopštiti 12. oktobra, biti takvo da Srbija zaslužuje da dobije status kandidata.

U tom slučaju Srbija bi, prema njenim rečima, do odluke Saveta ministara EU o davanju statusa kandidata našoj zemlji u decembru, radila na stvaranju atmosfere među ministrima da je glasanje za Srbiju "prirodna, normalna i neosporna stvar".

Predsednik EK Žoze Manuel Barozo, evropski komesar za proširenje Štefan File i Miroslav Lajčak, koji je u timu visoke predstavnice EU zadužen za Zapadni Balkan, posetili su prošlog četvrtka Srbiju i tom prilikom poručili da je ključ u evrointegracijama naše zemlje i obećali svu pomoć u nastavku tog procesa.

Barozo je tom prilikom rekao i da su rezultati srpskih vlasti u realizovanju neophodnih reformi potrebni pre leta. Predsednik EK je tada poručio da je puna saradnja Srbije sa Haškim tribunalom nezaobilazna, ali i precizirao da se priznavanje nezavisnosti Kosmeta ne postavlja pred Srbiju u njenom procesu evrointegracija.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2011. 12:02
Овакве бескичмењаке мајка више не рађа...до земље се савијте пред ЕУ.
Sreda 25.05.2011. 13:11
Stvar je jasna Milica će sve uraditi da EK bude zadovoljna, čak će visokim evropskim zvaničnicima pušiti da ih zadovolji. Istina, malo se postarila ali nisu ni oni mlađani. Ona je sljedom ulizivanja neslučenih razmjera svjetovala upravni odbor RTS koji se "ničim izazvan" ispričao svima na području bivše Jugoslavije za govore mržnje koju su, kako priznaju, širili od 90ih godina. Stvar je jasna, cilj je Srbi postanu nenadmašni podrepi, ljigavci,beskičenjac. Milica će dati sve od sebe da to ostvari na zadovoljstvo EK.
Sreda 25.05.2011. 14:52
Kako Delevićka ne kaže šta će biti sa preporukom iz rezolucije Parlamenta Evrope o Kosmetu od 19 januara, u tački 5 da razgovora o statusu nema i u tački 7 da se rasformiraju paralleni srbski organi. Za EU je najvažnije da ispune zahteve USA, a to oko blanko ostavki i finansiranja stranaka i slično, je njima zadnja rupa na svirali. Sada polako do juna još malo mute, ali domaći se uraditi mora ili ništa od razmatranja kandidature. Upali su šareni u procep i to gadno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online