Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 17.05.2011.
22:25

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Rusi traže rehabilitaciju Artemija

Na internet sajtu pravoslavne informativne agencije iz Petrograda "Ruska narodna linija“ objavljeno je "Otvoreno pismo srpskih intelektualaca i prijatelja istine iz sveta Svetom arhijerejskom saboru SPC“, kojim se apeluje da Sabor preispita odluku o raščinjenju vladike Artemija i da ga vrati na tron Eparhije raško-prizrenske.

Takođe, ruski intelektualci, kako se navodi, podržavajući stavove iznete u pismu, pridružuju ovom dokumentu svoje potpise.

Podrška iz inostranstva: Artemije Radosavljević

Potpisivanje je u toku a među dosadašnjim potpisnicima su:


Anatolij Dmitrijevič Stepanov, istoričar, glavni urednik "Ruske Narodne Linije" i organizator skupa "Pravoslavno-katolički dijalog posle Jasenovca“;

Dr Aleksandr Dmitrijevič Kaplin, istoričar, prof. na univerzitetu u Harkovu;

Dr Olga Nikolajevna Četverikova, Moskva, Institut za društvene nauke;

Pavel Vjačeslavovič Tihomirov, književnik, istoričar i publicista iz Novozibkova, autor knjige "Zona prećutkivanja“ o stradanju Srba na Kosovu, kao i prve studije na ruskom jeziku o životu i radu svetog Vladike Nikolaja;

Sergej Germanovič Gorbunov, generalni direktor školskog metodičkog centra slovenske tradicije "Sistema“ u gradu Berdsku;

Natalija Balašova, kompozitor, član Saveza kompozitora RF, grad Tver;

Aleksej Šorohov, sekretar Udruženja književnika Rusije, počasni član Udruženja književnika Srbije, Moskva.

Potpisivanje u Rusiji trebalo bi da traje još nekoliko dana i da do kraja zasedanja bude dostavljeno na razmatranje Svetom arhijerejskom saboru SPC.

Stižu u Srbiju i RS

U sredu 17. maja u Srbiju će doći Anatolij Stepanov, Pavel Tihomirov i Ana Filimonova, istoričar i vrhunski stručnjak za geopolitiku Vatikana na Balkanu, a naročito za odnos papstva prema srpskom narodu.

Oni će učestvovati na konferenciji o Jasenovcu koja se u Banja Luci održava od 23. do 25. maja, a prethodno će u Srbiji promovisati Tihomirovljevu knjigu 19. maja u Udruženju književnika Srbije.

Biće predstavljeno i elektronsko izdanje knjige "Zona prećutkivanja" koju je izdao književnik Momir Lazić, kao i knjiga "O krstu svetog vladike Nikolaja" koju je preveo i izdao Ranko Gojković, dopisnik "Ruske narodne linije" iz Beograda.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2011. 22:30
Руски епископ Иларион,који има функцију министра спољних послова РПЦ, је био у посети СПЦ(можда је још ту). Руси се противе доласку папе, паписти лажу бестидно. Зато су ови паписти бесни као рисеви!
Utorak 17.05.2011. 22:38
pa i srbi traze: VRATITE ARTEMIJA!
Utorak 17.05.2011. 22:58
Владика Артемије -Аксиос-Достојан-
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online