Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 11.05.2011.
10:38
Alo A

BKZ optužila Karađorđa za genocid nad Bošnjacima

Republičko tužilaštvo proveriće navode da li postoje elementi za podnošenje krivične prijave protiv Bošnjačke kulturne zajednice, koja je Karađorđa proglasila zločincem, odgovornim za genocid nad Bošnjacima, piše današnji "Alo!".

Karađorđu vetovatno ništa nije jasno

Poslanici u Skupštini Srbije napominju da država mora hitno da reaguje, jer se ovakvim ekstremističkim izjavama direktno podriva bezbednost zemlje!


"Uputili smo zahtev službama u Novom Pazaru da provere navode i narednih dana kada budemo imali kompletne informacije, odlučićemo o daljim koracima", objašnjava portparol Tužilaštva Tomo Zorić.


Međutim, zahtev Bošnjačke kulturne zajednice da se Karađorđevoj ulici u Sjenici promeni naziv zbog, kako kažu, činjenice da je vođa Prvog srpskog ustanka izvršio genocid nad Bošnjacima 6. maja 1809. prilikom oslobodilačkog pohoda na Turke u Sjenici, nije uznemirila kabinet predsednika Srbije. Naime, saznavši da se ne radi o ulici u Beogradu, odahnuli su, napomenuvši da to nije njihova odgovornost.


"Nemamo ingerenciju za Sjenicu, tako da nemamo ni komentar", rečeno je u kabinetu predsednika Srbije?!.


General Božidar Delić, poslanik SRS-a i član odbora za bezbednost u Skupštini Srbije, ogorčen je mlakom reakcijom države. On je u razgovoru za "Alo!" objasnio da institucije u Srbiji treba hitno da reaguju jer ovakve ekstremističke izjave su opasne po sigurnost i očuvanje suvereniteta Srbije.


"Izjavama u kojima nipodaštavaju narodnog heroja upravo vređaju većinski narod u Srbiji. Da smo prava država, neko od nadležnih bi već reagovao i osudio blaćenje cele nacije", ocenjuje Delić. Raspirivanje mržnje između Srba i Bošnjaka osudio je i naprednjak Igor Bečić, član odbora za lokalnu samoupravu: "Već duže vreme od muftije i Bošnjaka se mogu čuti neprimerene izjave koje vređaju srpska osećanja. Svako bi trebalo da vodi računa šta priča i da odgovara za ono što govori".

Zukorlić: Živećete kao u Monaku nakon autonomije!


Muamer Zukolić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, otvorio je sinoć u Prijepolju prostorije Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća, a građanima je obećao da će nakon što Sandžak dobije autonomiju "živeti kao u Monaku".
"Pošto, ako bog da, ostvarim autonomiju Sandžaka, ne mogu da vam obećam standard kao u Dubaiju, ali evo vam obećavam da ćete živeti kao u Monaku. Obećavam to i pred bošnjačkim narodom i pred srpskim i crnogorskim narodom, a ako to ne veruju, neka sačekaju i uveriće se", rekao je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2011. 10:41
Jaka zajednica ,a tek sto imaju kulturu! DOCE NJIMA CRNI DJORDJE!
Sreda 11.05.2011. 11:05
ЛАЈТЕ СРБИ-ПОТУРИЦЕ!!!
Sreda 11.05.2011. 11:14
ova dijabola sa svojim obecanjima sve me vise podseca na zute .....ko li je od koga ucio.....lepo ja rekoh da ce Zuki da radi prangija po flasiranoj gooozi....kada ga budu oprangijali nece mu pasti vise ni da se izuje ispred raketle....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online