Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 08.05.2011.
13:54
Vestionline, Beta A

Otvorena manifestacija Dan Evrope

Ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer otvorio je danas u centru prestonice svečanost povodom obeležavanja 9. maja - Dana Evrope, koji se proslavlja i kao Dan pobede u Drugom svetskom ratu.

Evropa u rukama Srbije

U okviru programa "Evropa otvoreno" u Makedonskoj ulici organizovana su sportska takmičenja za učenike osnovnih škola, dok će u Domu omladine biti otvorena izložba "Kako prepoznajem Evropu". Tokom dana će u Domu omladine više ambasadora članica Unije volontirati i razgovarati s građanima.

"Proslavljamo Dan Evrope koji je izuzetno simboličan za nas", rekao je Dežer obraćajući se učenicima sportskih takmičenja.

On je takmičarima u fudbalu, odbojci i nadmetanju "Evropa bez granica" poželeo uspeh. "Zabavite se ali i branite vrednosti, vrednosti borbe, duha i takođe fer pleja",

Bogat muzički program


U okviru Dana Evrope, u Makedonskoj ulici nastupila je mađarska folklorna grupa Petefi Šandor, a nastupiće u hor Beogradski glas s Aleksandorom Kovač, dok će u okviru rok koncerta kasnije popodne tu biti Ana Stanić, kao i grupe Svi na pod i Sevdah Baby.


Takođe će biti uručene nagrade pobednicima multimedijalnog takmičenja "Kako prepoznajem Evropu u Srbiji" i novinarske nagrade za najbolje medijsko izveštavasnje o evropskim integracijama

rekao je Dežer.

"Evropa je dinamična, Evropa je i mlada. Nastavićemo u Domu omladine gde će za nekoliko dana predsednik (Evropske komisije Žoze Manuel) Barozo otvoriti naš prvi evopski informativni centar u Beogradu", rekao je šef Delegacije EU u Srbijie.

Bivši odbojkaški reprezentativac, a danas predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković istakao je da Saveza za školski sport već četiri godine uspešno sarađuje s Kancelarijom EU.

"Vama deco želim da se pre svega danas družite i kao bivši sportista uveren sam da će danas pobediti sport. Takođe veliko mi je zadovoljstvo sto zajedno s vama obeležavamo Dan Evrope i nadam se da će naša zemlja uskoro postati članica EU", rekao je Tanasković.

Dežer i Tanasković su izveli i početne udarce u fudbalu i odbojci. Takmičenje "Evropa bez grnica" osmišljeno je tako da takmičari - učenici osnovnih škola prolaze niz prepreka koje su simbolično nazvane prema koracima koje zemlja treba da odrati na putu ka članstu u Uniji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.05.2011. 14:57
Da to je Dan pobede u Drugom svetskom ratu.Ali dan pobede Srba, Rusa, Jevreja itd nad ideologijom koja je vas izum vas zapadnih Evropljana.Ne budite licemeri i ne krcmite pobednicku slavu Rusa i Srba nego se pokrijte usima u sramoti!
Nedelja 08.05.2011. 14:21
Kako da normalan čovek u Srbiji ne poludi? A kad će da bude dan Srbije u nekoj evropskoj zemlji? Neki put mi od sveg ovog proseravanja pripadne muka,pa zar je moguće da u Srbiji živi toliko hrvata sa mogućnošću glasanja i moći da ubedi retardirane Srbe da glasaju za sorry boss co? Izgleda da su veće mogućnosti da pronađem Srbe sa dna kace u Luizijani,i to u većem broju nego u Srbiji.
Nedelja 08.05.2011. 15:31
Još jedna sramota za Beograd koji je oslobodila Crvena Armija, mogli su da stave zastave oslobodilaca i stvarnih POBEDNIKA protiv Hitlera, a ne da se dive okupatorima kao general Nedić. Sopstvenu istoriju gazimo nogama prema potrebi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online