Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.12.2009.
02:45
Tanjug A

Poslanici za obračun sa huliganima

Poslanici Skupštine Srbije ocenili su da država treba da preduzme sve potrebne mere kako bi se obračunala s kriminalom navijačkih grupa i zaštitila sve koji dobijaju pretnje zbog razotkrivanja njihovog nezakonitog delovanja.

Srpski poslanici i njihovi šefovi po pitanju huligana jedinstveni su kao retko kada

Odgovarajući na pitanja, poslanici su novinarima u parlamentu osudili pretnje autorima emisije „Insajder“ i naveli da država i društvo treba da reaguju u tom i svim drugim sličnim slučajevima.


Poslanik "Za evropsku Srbiju“ Jelena Trivan je kazala da je i Vlada Srbije više puta izrazila nezadovoljstvo funkcionisanjem u pravosuđu, jer se povrede zakona ne sankcionišu na pravi način.
"Nadam se da će reforma pravosuđa koja se sprovodi poboljšati stanje i da će pravi zločinci biti odgovarajuće kažnjavani“, kazala je ona i podvukla da će država sprovesti određene korake kada su u pitanju pretnje.


Predsednik poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović je kazao da je nasilje u našem sportu posledica stanja u društvu.

Ističe vezu huligani-politika: Čedomir Jovanović

Jovanović je rekao da iza navijača postoje političke snage u našoj zemlji i da se oni ne okupljaju samo na tribinama stadiona "sa kojih prete svakom pristojnom u ovoj zemlji", već i na političkim skupovima na kojima "još fanatičnije brane određen političke stavove nego što brane boje klubova za koje navijaju“.


Prema njegovim rečima, činjenica da je država praktično posmatrač tih događaja govori o nemoći same države, ali i o "nesposobnosti onih koji državu vode“.


Lider LDP je kazao da je ono što se dešava "Insajderu“ za svaku osudu i naveo da društvo mora preventivno da deluje.

Država odgovorna za zaštitu autora "Insajdera": Tomislav Nikolić

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo“ Tomislav Nikolić kazao je da ta stranka nema nikakav odnos ni sa kakvom organizovanom grupom navijača, "niti ih instruiše, niti sa njima ima bilo kakvu saradnju“.


Nikolić je kazao da se postavlja pitanje da li su zaštićeni ljudi koji otkrivaju kriminal koji nije procesuiran i dodao da bi država morala da zaštiti sve one koji slobodno govore.


"Ako bilo kome od onih koji rade na toj emisiji dlaka sa glave bude falila kriva je cela država, jer je to izgleda znak da želi da zatvori sva usta“, rekao je Nikolić.


Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović je kazao da ta stranka apsolutno nikada nije imala bilo kakve veze s bilo kojom navijačkom grupom.
Todorović je rekao da je SRS spremna da stane iza svakog građanina Srbije "koji dolazi u problem zato što se bori za istinu, za otkrivanje bilo kakvih nepravilnosti i protivzakonja u našoj državi".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online