Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Nedelja 01.05.2011.
18:03
FoNet A

Albanci žele i jug Srbije uz Kosmet

Na sastanku predstavnika albanskih političkih partija sa juga Srbije i Kosmeta, održanom u Gnjilanu, zaključeno je da pitanje Preševske doline treba rešavati u sklopu razgovora Prištine i Beograda, a opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da pripadnu samoproklamovanoj republici Kosovo, preneli su FoNetu izvori iz tog grada.

Tema sastanka održanog u subotu bilo je neučestvovanje predstavnika Preševske doline u razgovorima Prištine i Beograda, potvrdili su učesnici.

Žele da ga pripoje svojoj samoproklamovanoj državi - Preševo
 

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, potpredsednik skupštine te opštine Orhan Redžepi, predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, Hidajet Hiseni iz Demokratske partije Kosova, Ahmet Isufi i Ajet Idrizi iz Alijanse za budućnost Kosova, Raif Cela iz Pokreta za ujedinjenje, predstavnici Pokreta "Samoopredeljenje" Ismail Kurteši i Hisen Durmiši i profesor međunarodnog prava Flamur Hiseni.

Glavni zaključci sastanka su da svi Albanci, ma gde se nalazili, treba da jedinstveno podržavaju Preševsku dolinu i da sve institucije Albanije i vlasti u Prištini treba da traže da se Preševska dolina "vrati" takozvanoj republici Kosovo.

Učesnici sastanka su zatražili od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Vladu Srbije da ne ometa albansko stanovništvo Preševske doline u "ostvarivanju slobodne volje na samoopredeljenje".

Zatraženo je i da "svi zajedno izvrše pritisak na institucije Kosova, kako bi Preševska dolina bila stavljena u agendu razgovora Prištine i Beograda".

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.05.2011. 18:07
Дачићу ? Ови ти руше државу, а ти оном твом награду за реченицу: "Мој Београд си дошао да рушиш ".
Nedelja 01.05.2011. 18:40
vreme mu je da ide dok se narod nije digao pa da zavrsi kao Causesku......dosta je vise lazi i obmana sa njihove strane......Tadija ucini uslugu za SRBIJU sidji sa vlasti i time ces pokazati narodu da ti je stalo do SRBIJE
Nedelja 01.05.2011. 19:53
Za sve ovo je odgovoran MUP Srbije i svaki pripadnik policije!!! Koji pod izgovorom cuvanja reda i obavljanja posla stite anti Srbe izdajice i petokolonase u vladi! I zbog glupih policajaca Izdajice mogu da rade sta hoce i kako hoce ali zaboravljaju da NECE DOKLE HOCE!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online