Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.04.2011.
09:23
Politika A

''Ilić, Karić i Vulin spasavali svoje džepove''

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da niko ko zaista predstavlja DS nije licitirao sa datumom izbora i naglasio da će izbori biti održani u periodu od 15. decembra ove do maja naredne godine. Đilas je prokomentarisao i štrajk lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, rekavši da su njegovi istomišljenici Velimir Ilić, Bogoljub Karić i Aleksandar Vulin ''spasavali svoje džepove''

"Nikada niste čuli nikoga, ko zaista predstavlja Demokratsku stranku, da je licitirao sa datumom izbora. Zauzeli smo skoro jedinstven stav u državi: ne treba da raspisujemo izbore pre nego što dobijemo zaista zvanično informaciju iz Brisela da li smo dobili kandidaturu EU, a to će se znati 15. decembra. I u periodu od tog datuma pa do maja naredne godine, kako predviđa i Ustav, održaće se izbori", rekao je Đilas u intervjuu prazničnom broju "Politike".

Kada slušam opoziciju, kazao je on, ispada kako će odmah posle izbora da se bolje živi.

Ko da spasi Srbiju, naprednjaci?: Dragan Đilas
 

"Predlažem da promenimo Ustav i da pravimo izbore svakih šest meseci, jer ako svaki izbori donesu bolji život, hajde da biramo svaki dan. Niko nema tapiju na nezadovoljne birače. Ne znam skoro nikoga ko je u Srbiji zadovoljan. Ali nezadovoljni ne glasaju samo za opozicione stranke, već i za DS, neki za SPS, G 17...", rekao je Đilas.

"U Srbiji gde je prosečna plata 350 evra, a mnogi primaju i pola od toga, nemate mnogo zadovoljnih. Zato program ove države treba da bude kako da građani imaju plate 30 odsto veće. I da na izborima glasaju tako što će pokazati kome više veruju da to može da ispuni u narednom periodu", rekao je zamenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda.

"Voleo bih već sada da vidim saradnju sa opozicionim strankama u parlamentu, na način kako je DS kada je bio u opoziciji glasao za sve dobre zakone koje je predlagala vlada DSS-a i G 17 plus. Voleo bih da sutra SNS glasa za zakone za koje smo dobili saglasnost EU, kao što to radi LDP, jer moramo da ih donesemo na našem evropskom putu", rekao je on.

Komentarišući štrajk glađu i žeđu lider SNS Tomislava Nikolića, Đilas je kazao da je "ovakav vid političke borbe neprihvatljiv".

Prema njegovom mišljenju, iz cele situacije oko Nikolićevog štrajka "Srbija je izvukla korist, jer se videlo da se neki ljudi ponašaju na način koji nije adekvatan onome što bi hteli da rade u ovoj zemlji".

"Stupiti u štrajk glađu i žeđu zbog toga da li će izbori biti 18. decembra ili dva meseca kasnije!? Onda posle tri dana shvate da to ne podržavaju ni njihovi birači, pa kažu da štrajkuje glađu da bi spasli Srbiju. Ko da je spase? Bogoljub Karić, Velimir Ilić i Aleksandar Vulin? Pa što je nisu spasli kada su bili i vlast i veliki biznismeni. Nego su spasavali svoje džepove i džepove svojih saradnika", kazao je Đilas.

On je naglasio da "i posle rekonstrukcije vlade ne znači da će svi ministri iz Demokratske stranke dočekati sledeće izbore na svojim pozicijama".

"Ako premijer (Mirko) Cvetković proceni da neko nije zadovoljio i da bi do izbora neko mogao da radi više i bolje, DS će podržati odluku da se taj ministar promeni", naglasio je zamenik predsednika DS.

Ali, ako me pitate da li je DS zadovoljna svim ministrima iz drugih stranaka, reći ću vam da nije, rekao je Đilas i dodao da to kažu koalicionim partnerima u vladi.

"A neke stvari su svima jasne. Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas i na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" odgovorio:"Bolje da oćutim".

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2011. 09:43
samo ti lupetaj. nista vas nece spasiti. samo vas da se resimo. antisrpsku pedersku oligarhiju. a ti bolje da cutis. obogatio si se u ovoj ubogoj srbiji, da moze i karic da ti pozavidi. znamo da te diktator sprema za predsednika srbije. sve znamo i zato cemo da vas posaljemo tamo, tamo kod legije...malo na zabelsko orgijanje. dosta ste nas jahali...vreme je da vas zbacimo. sram te bilo...
Subota 30.04.2011. 14:00
a u kojoj to Srbiji je proecna plata 350 evra?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online