Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 25.04.2011.
16:07
Vestionline A

Sve jači pritisci za autonomiju Sandžaka

Osnivanje Pokreta za autonomiju Sandžaka, prema anketi lokalnog portala "Sandžaklajv", podržava 78,6 odsto, dok se protiv toga izjasnilo 14,2 odsto posetilaca tog internet sajta. Za opciju "možda" opredelilo se 7,1 odsto posetilaca.

Ne odustaje od autonomije Stare Raške: Muamer Zukorlić

Anketa je, kako se navodi, bila na raspolaganju 20 dana i svaki od posetilaca je mogao da glasa samo jedanput. Anketa, međutim, ne sadrži podatak koliko posetilaca je glasalo za neku od ponuđenih opcija.

Inicijativni odbor za osnivanje Pokreta za autonomiju Sandžaka, koji u osnovi podržava ideju koju je ranije pokrenuo glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Zukorlić, čini grupa intelektualaca sa prostora bivše Jugoslavije i bošnjačke dijaspore.

Zukorlić: Autonomija sve izvesnija


Muftija Mumaer Zukorlić je prošle sedmice u Sarajevu poručio Bošnjacima u BiH da borba koju on vodi u Sandžaku nije uzaludna, da je narod prepoznao sve podvale "beogradskog režima" i da je autonomija Sandžaka sve izvesnija, a sami Bošnjaci toga sve svesniji.

Zukorlić je, na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Federaciji BiH, kazao da su Bošnjaci u Sandžaku kao "mali orlovi" koji u svom gnezdu brzo stasaju i ono im postaje tesno, a "potom se otisnu u nebeske visine i zaposedaju mesta ugodna za život", kao što su BiH i sve zemlje zapadne Evrope, Australije i Amerike.

Član tog odbora, novinar sarajevskog magazine "Saff" Almir Mehonić izjavio je ranije da je reč o pokretu koji će baštiniti tekokvine decenijske borbe sandžačkih naroda za autonomiju Sandžaka, odnosno Raške oblasti.

"Glavni cilj pokreta biće internacionalizacija nerešenog sandžačkog pitanja i rešavanje statusa Sandžaka, kroz formiranje jedinstvene autonomne prekogranične pokrajine Sandžak", saopštio je Inicijativni odbor.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2011. 17:01
Ljudi!To je internet portal muslimanskih nacionalista!To nista ne znaci!Ajmo mi da napravimo anketu na srpskom internet portalu za otcepljenje Grenlanda i pripajanje Srbiji,pa da vidite da ce biti 100% ljudi za to!Sve su to gluposti i autor ne treba da pise o njima!
Ponedeljak 25.04.2011. 16:19
ma ja bi im dao autonomiju ak i da se odecpe pa oni bi crkli bez srbije da im uvedemo embargo na uvoz i izvoz sta oni glume muslimanska govna
Ponedeljak 25.04.2011. 18:32
Opipavanje pulsa ! ..."sandzak lajv" je strasno jak autoritet, bas kao njegov sponzor kondom muftija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online