Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 21.04.2011.
17:14
Vestionline A

"Naprednjaci hoće vlast po svaku cenu"

Koordinator Vlade za odnose s javnošću Slobodan Homen izjavio je da potezi Srpske napredne stranke poslednjih dana pokazuju da je interes naprednjaka stvaranje političke nestabilnosti u zemlji i dolazak na vlast po svaku cenu.

Slobodan Homen: Naprednjaci stvaraju političku nestabilnost u zemlji
 

"Srpska napredna stranka pokazala je političku neozbiljnost, nespremnost i nesposobnost da pruži konkretan program, plan i rešenje za bolji život građana. Ovakvim potezima, čiji smo svedoci poslednjih dana, a kojima se pokušava izazvati politička nestabilnost ugrožavanjem života i to zarad činjenice da li će izbori biti tri meseca ranije ili kasnije, pokazuje se samo želja da se dođe na vlast po svaku cenu", rekao je Homen u intervjuu "Blicu".

Prema njegovim rečima, neko ko sebe predstavlja kao lidera najveće opozicione partije mora da ima odgovornost, i da zna da može ugroziti živote građana slanjem poruke da se žrtvovanjem svog života mogu ostvariti bilo koji zahtevi.

Kako je ocenio, potezi SNS i štrajk njenog lidera Tomislava Nikolića u EU šalju sliku o Srbiji kao nezreloj i nestabilnoj zemlji, i zato se ne sme dozvoliti da nečija puka želja da dođe na vlast naruši ugled koji Srbija danas ima u EU.

"Srbiji nikada ne bi bio ponuđen status kandidata niti datum otpočinjanja pregovora da nema političke stabilnosti i da ne važi za zemlju u kojoj se demokratskim izborima dolazi na vlast. Napredna stranka je ovim pokazala da je nespremna i nesposobna da dođe na vlast i upravlja budućnošću građana Srbije", izjavio je Homen.

Vlada Srbije, kako je rekao, bez obzira na postupke SNS, ima jasan zadatak i obaveze da u narednih šest meseci radi na poboljšanju standarda i evrointegracijama, i dodao da posao vlade nije da vuče političke poteze koji bi doneli glasove već da sprovodi reforme ma koliko one bile nepopularne.

"Vlada čvrsto stoji na opredeljenju da mora da ispuni svoje obaveze na evropskom putu i izbora neće biti dok god se to ne ispuni. Posle će biti dovoljno vremena za politički megdan i prilike da SNS konačno iznese plan i program, a ne obećanja i kletve", kazao je Homen.

On je izrazio uverenje da građani na sledećim izborima neće glasati za nestabilnost i anarhiju, i da će Demokratska stranka pobediti kad god izbori budu održani.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.04.2011. 17:42
Nažalost ovaj nesretnik je u pravu, Nikolić nije ponudio ništa od programa nego je pokušao da se pre izbora dogovori koliko će čega dobiti u velikoj koaliciji. Kada je pročitan, onda se odlučio na ovaj očajnički korak. Sad je izgoreo i u Briselu,i kod velikog broja birača. Dovoljno je bilo da kao program iznese da će izvršiti reviziju privatizacija i da će uhapsiti Beka, Miškovića, Koleta, Karića i ostale ali je iz nerazumljivih razloga to stalno izbegavao.
Četvrtak 21.04.2011. 21:09
neka baci kamen ko ne želi vlast.
Četvrtak 21.04.2011. 22:13
Kad bi se ovi borili za Srbiju kao sto se bore za vlast .....ejjjjj breeeeeee
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online