Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 21.04.2011.
11:22
Vestionline A

Tadić čestitao Vaskrs

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, vernicima i svim građanima veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

"Želim da praznične dane provedemo u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji među vernicima, prijateljima i komšijama'', kazao je Tadić.

Čestitao Uskrs svima: Boris Tadić
 

''Poštujući tradiciju i hrišćanske vrednosti čuvaćemo svoj identitet, a samo slaveći život, radom i verom u sebe stvorićemo još kvalitetnije društvo“, navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Ove godine, kao i prošle, svi hrišćani slave Uskrs istog dana, u nedelju 24. aprila.

Đilas čestitao Uskrs svim Beograđanima

 

Dragan Đilas

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas čestitao je danas predstojeći hrišćanski praznik Uskrs svim građanima Beograda.

 

"Želim vam da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedete u sreći i miru, u krugu svojih najdražih", navedeno je u čestitki.

 

"Uskrs ove godine istog dana proslavljaju pravoslavni i katolički vernici, pa bi ta zajednička sreća, harmonija i spokojstvo trebalo da budu primer kako da živimo. Poštujmo jedni druge, imajmo razumevanja, budimo tolerantni, jer nas različitost čini
bogatijima", poručio je gradonačelnik Đilas.

 
Premijer čestitao Uskrs

Mirko Cvetković

Premijer Srbije Mirko Cvetković čestitao je poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, vernicima i građanima veliki hrišćanski praznik Uskrs.

U čestitki patrijarhu Irineju premijer je naveo da "Uskrs kao praznik nade i vere u bolju budućnost, pravičnost, razumevanje i ljubav prema bližnjima, treba da donese radost u naše domove i u našu Srbiju".

Cvetković je u čestitki nadbiskupu Hočevaru istakao da se "slaveći Uskrs vraćamo duhovnom miru, razumevanju i toleranciji". "Neka Uskrs donese dobro u naše domove, slogu i prijateljstvo sa bližnjima i komšijama, a solidarnost i razumevanje u našu Srbiju", ističe se u čestitki Cvetkovića nadbiskupu Hočevaru.

Jusufspahić četitao svim hrišćanima Vaskrs

 

Muhamed Jusufspahić

Muftija srpski Muhamed Jusufspahić čestitao je danas Vaskrs velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima rimokatoličke i Srpske pravoslavne crkve.

 

Jusufspahić je u ime Mešihata srpskog Islamske zajednice Srbije poželeo hrišćanskim vernicima da predstojeći praznik proslave u radosti, miru i blagostanju.

 

"Molim Uzvišenog Stvoritelja da vam daruje zdravlje, sreću i svako dobro", naveo je Jusufspahić u čestitki.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.04.2011. 11:42
Духовни и толерантни Тадић...каква замена теза! Још му се омакло да каже нешто за јавност а да не помене еу и њихове вредности, интеграције, пут без алтернативе...Да му није позлило?
Četvrtak 21.04.2011. 12:48
Е црк'о...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online