Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.04.2011.
14:42
Vestionline A

Vučić: Nikolić ne odustaje od štrajka

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da lider te stranke Tomislav Nikolić u ovom trenutku ne namerava da prekine štrajk glađu i žeđu, iako naprednjaci to žele kako ne bi dodatno ugrozio svoje zdravlje.

Vučić je na konferenciji za novinare poručio da će SNS, ukoliko se Nikolićevo zdravlje bude dodatno pogoršalo, biti prinuđena da "pozove celu Srbiju u Beograd" između Uskrsa i 1. maja.

"Mi njegove razloge razumemo, ali ga molimo zbog njegovog zdravlja, SNS i Srbije da prekine štrajk... Nadam se da mu je mnogo važnije šta mislimo mi nego DS, jer oni bi ga ostavili da umre. Pošto bi voleli da umre nadam se da im to neće učiniti", rekao je Vučić.

Toma Nikolić ne odustaje: Aleksandar Vučić
 

Upitan da li Nikolić namerava da prekine štrajk, Vučić je rekao "nadam se da da, ali plašim se da ne".

Zamenik predsednik SNS je osudio nastojanja da se Nikolić diskredituje posredstvom medija, i istakao da je u Srbiji od nedelje nastala potpuna cenzura.

"SNS je užasnuta i konsternirana ponašanjem režima i rezimskih slugu prema Tomislavu Nikoliću, običnom čoveku i živom biću, jer nikada nismo videli da se neko na ovako jezivo brutalan način odnosi prema nekome kao što se režim i njegove sluge odnose prema predsedniku SNS", kazao je Vučić.

U proteklih nekoliko dana se, prema njegovim rečima, moglo uvideti kakav će tretman SNS imati uoči izbora, ali i poručio da će ta stranka, uprkos svemu, na narednim izborima, kad god oni bili, odneti pobedu.

"Vi svoj posao radite: tucite, udarajte, budite monstrumi kakvi jeste, a mi ćemo se boriti političkim sredstvima i pobedićemo i stvorićemo Srbiju u kojoj je moguće iskazivati drugačije mišljenje", poručio je Vučić, i dodao da će se do juna "ozbiljno baviti svim režimskim slugama", odnosno da će SNS posvetiti pažnju izvorima finansiranja pojedinih medija.

On je ponovo optužio šefa Pres službe predsednika Srbije Jasminu Stojanov da kontroliše režimske medije, u koje je ubrojao dve televizije i jedan dnevni list. Kada je reč o zdravlju Tomislava Nikolića, Vučić je rekao da bi njemu, čak i da u ovome trenutku izađe iz bolnice, bilo potrebno mesec dana oporavka.

"Počeo je da uzima nešto što je supstitucija za nedostatak vode , a za hranu ne prima ni supstituciju, ali on ne uzima ni vodu, ni hranu kao što normalni ljudi uzimaju", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.04.2011. 15:16
pa jesu li ovi normalni, cuj ne prekida strajk, a hrane ga i poje na iglu...sve mi se vise cini da namerno prave budale od sebe, ovo je sve zuta rezija, zajebavaju oni nas zajedno, ne bili nam odvratili paznju od stvarnih problema, bice to jos jedna lepa zuta koalicija na grbaci naroda
Sreda 20.04.2011. 16:11
Kasno je Vučiću sada da zove na ustanak, žar se utulio, teško je sada raspaliti vatru. Svi su čekali poziv na ustanak kao "predlog koji Tadić ne može da odbije" a ovaj perfomans sa iglama im nije trebao. To što preti medijima ostalo mu navika još kada je bio ministar za informisanje kod Miloševića. Pročitani su u Briselu to mu je najviše krivo. Siromah Toma ispade kolateralna šteta. Bolje da ide kući nije on više u godinama kada može organizam da se muči zbog politike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online