Sreda 20.04.2011.
14:42
Vestionline

Vučić: Nikolić ne odustaje od štrajka

Vučić je na konferenciji za novinare poručio da će SNS, ukoliko se Nikolićevo zdravlje bude dodatno pogoršalo, biti prinuđena da "pozove celu Srbiju u Beograd" između Uskrsa i 1. maja.

"Mi njegove razloge razumemo, ali ga molimo zbog njegovog zdravlja, SNS i Srbije da prekine štrajk... Nadam se da mu je mnogo važnije šta mislimo mi nego DS, jer oni bi ga ostavili da umre. Pošto bi voleli da umre nadam se da im to neće učiniti", rekao je Vučić.

Toma Nikolić ne odustaje: Aleksandar Vučić
 

Upitan da li Nikolić namerava da prekine štrajk, Vučić je rekao "nadam se da da, ali plašim se da ne".

Zamenik predsednik SNS je osudio nastojanja da se Nikolić diskredituje posredstvom medija, i istakao da je u Srbiji od nedelje nastala potpuna cenzura.

"SNS je užasnuta i konsternirana ponašanjem režima i rezimskih slugu prema Tomislavu Nikoliću, običnom čoveku i živom biću, jer nikada nismo videli da se neko na ovako jezivo brutalan način odnosi prema nekome kao što se režim i njegove sluge odnose prema predsedniku SNS", kazao je Vučić.

U proteklih nekoliko dana se, prema njegovim rečima, moglo uvideti kakav će tretman SNS imati uoči izbora, ali i poručio da će ta stranka, uprkos svemu, na narednim izborima, kad god oni bili, odneti pobedu.

"Vi svoj posao radite: tucite, udarajte, budite monstrumi kakvi jeste, a mi ćemo se boriti političkim sredstvima i pobedićemo i stvorićemo Srbiju u kojoj je moguće iskazivati drugačije mišljenje", poručio je Vučić, i dodao da će se do juna "ozbiljno baviti svim režimskim slugama", odnosno da će SNS posvetiti pažnju izvorima finansiranja pojedinih medija.

On je ponovo optužio šefa Pres službe predsednika Srbije Jasminu Stojanov da kontroliše režimske medije, u koje je ubrojao dve televizije i jedan dnevni list. Kada je reč o zdravlju Tomislava Nikolića, Vučić je rekao da bi njemu, čak i da u ovome trenutku izađe iz bolnice, bilo potrebno mesec dana oporavka.

"Počeo je da uzima nešto što je supstitucija za nedostatak vode , a za hranu ne prima ni supstituciju, ali on ne uzima ni vodu, ni hranu kao što normalni ljudi uzimaju", rekao je Vučić.

2020 © - Vesti online