Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.04.2011.
20:46 >> 23:12h
Vestionline A

Naprednjaci se koškali sa policijom

Ispred zgrade Predsedništva Srbije večeras se na performansu Srpske napredne stranke pod nazivom "Probudimo predsednika" okupilo nekoliko hiljada ljudi. Na trenutak je došlo do koškanja kordona policije i demonstranata koji su hteli da sklone ogradu.


Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je najavio da će okupljeni napraviti krug oko zgrade a okupljene su tamo dočekale znatne policijske snage.

Tadić u svom kabinetu


Predsednik Srbije Boris Tadić nalazi se u svom kabinetu i obavlja redovne aktivnosti, rečeno je večeras FoNetu u Tadićevom kabinetu. Ispred zgrade Predsednika Srbije okupljene su pristalice koalicije oko Srpske napredne stranke.

Zgradu Predsedništva Srbije obezbedjuju brojni policijski kordoni i žandarmerija, tako da joj nije moguće prići ni iz Ulice kralja Milana ni kroz park od Doma Skupštine Srbije.

Učesnicima skupa podeljeno je nekoliko desetina vuvuzela kojima se pravi buka, a odjeknulo je i nekoliko petardi, javljaju beogradski mediji. 

Na trenutak je došlo i do koškanja demonstranata koji su pokušali da sklone privremeno postavljenu ogradu, sa policijom ali je napetu situaciju smirio je Vučić koji je apelovao na demonstrante da skup protekne bez incidenata.

Vučić je demonstrantima preko megafona kazao da treba izbeći sukobe. "Nikada neću komandovati nasiljem, pa makar mislili i da sam najgori na svetu", rekao je on.

Pristalice SNS-a i dalje pristižu na skup podrške predsedniku stranke Tomislavu Nikoliću koji od subote štrajkuje glađu i žeđu tražeći vanredne parlamentarne izbore.

Učesnici skupa su odeveni u majice sa logom SNS i uzvikuju parole protiv predsednika Srbije i Demokrarske stranke Borisa Tadića. Skup obezbeđuju brojne policijske snage.

Vučić je najavio da će naprednjaci prošetati oko zgrade Predsedništva i mirno zahtevati od predsednika Srbije da raspiše izbore.

Skup podrške podrške lideru SNS-a Tomislavu Nikoliću koji štrajkuju glađu i žeđu.i zahteve sa izborima imali su simpatizeri SNS i Nove Srbije u Čačku i Nišu.

Policija: Ne napadjte nas


Policijski sindikat Srbije apelovao je danas na pristalice Srpske napredne stranke, koje protestuju u Pionirskom parku na Andrićevom vencu ispred zgrade Predsedništva, da ne napadaju policiju koja se nalazi na zadacima zaštite javnog reda i mira.

"Molimo sugrađane da se ne sukobljavaju sa policijom, koja ne želi da bude žrtva političkih borbi, već samo da štiti građane Srbije i održava red i mir", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Kako je istaknuto, predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović zahvalio se zameniku predsednika SNS Aleksandru Vučiću, koji je pozvao okupljene na smirivanje strasti i na njih apelovao da ne napadaju pripadnike MUP-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 21:15
Isti lom je bio i protiv SPS pa im sada Dačić ministar policije. Idite vi ljudi lepo kući, pa sačekajte izbore. Neka dotle Vučić iznese svoj ekonomski program i mere za spas Srbije. Do sada samo prepričava šta je čitao u novinama. Vidi on da nisu prodali bozu sa štrajkom glađu, pa sada neko treba da izgubi glavu kada već Tomislav neće. Udri Dačiću sve je to ista bagra koja je kidisala i na Miloševića i posle glasala za Tadića zbog Dinkićevih akcija. Kada krene Koštunica onda se skloni i pokloni, sa njim nema laži i prevare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online